spot_img
spot_img

Троструког убицу из Сплита на друштвеним мрежама засипају порукама подршке

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је млади поморац Филип Завадлав јучер приведен након троструког убиства у центру Сплита, на друштвеним мрежама почеле су се низати поруке подршке осумњиченом. За те своје суграђане Филип је “херој”.

Међу коментарима наводе да је “заштитио брата и породицу”, да је “макнуо шљам с улице” те поручују да “”нема државе”, “закон не фукнционише”, а да је 25-годишњи Филип показао “како се брани своја породица”. Основана је и група подршке.

Коментарима подршке прикључио се и саборски заступник Иван Пернар рекавши да је пратио случај и да полиција каже како сви убијени имају десетине кривичних пријава, што даје наслутити да су се бавили криминалом.

“Посебно ми је, међутим, био интригантан детаљ да осумњичени убица никад није пријавио пријетње полицији. Баш из тог разлога желим с вама подијелити искуство пријетње изравним насиљем коју сам доживио и пријавио полицији. До данашњег дана, упркос давању исказа, детаљном опису осумњичене особе, присутности свједока и снимцима видеокамера, полиција није привела, пријавила и извела на суд ту особу. Што у пријеводу значи да закон не важи ни за мене, као саборског заступника, и да, заправо, пријављивати за пријетњу постаје бесмислено, јер полиција не ради свој посао”, рекао је Пернар.

Даље је објаснио да у потпуности разумије грађане који не пријављују пријетње полицији.

“Ако не важи за мене, потпуно ми је разумљиво зашто осумњичени троструки убица није ишао полицији да пријави особе које му пријете, јер чак и да му јесу пријетиле, сигуран сам да би и даље остале на слободи, као што су остале и након свих тих кривичних пријава. Из тог разлога сматрам, уколико му три наведене особе уистину јесу пријетиле насиљем и малтретирале га, да је његов чин оправдан. Однијет ћу му колаче у затвор”, рекао је Пернар.

Подсјетимо, Завадлава се сумњичи за убиство Јурице Торлака, Марина Бобана на Шперуну и Марина Паића званог Пајсер којег је смакнуо у Радмиловићевој улици. ви тројицу, иначе припаднике нарко миљеа, покосио је рафалима из калашњикова у суботу око 15.35 сати, након чега је с пушком у руци кренуо према Каменитој улици. Намјеравао је убити још двојицу, но није их пронашао.

Сплитом је након јучерашњег кобног поподнева завладала потпуна тишина и страх, пишу тамошњи медији.

 

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img