Tompson na dočeku na izričit zahtjev HNS, Modrića i Dalića

Kontroverzni pjevač Marko Perković Tompson, kojem je zbog slavljenja ustaške vlasti u pjesmama zabranjen nastup u bilo kojoj zemlji van Hrvatske, ne računajući hrvatske kantone u Federaciji BiH, pjevao je na dočeku fudbalera reprezentacije Hrvatske u Zagrebu na izričiti zahtjev igrača i selektora Zlatka Dalića.

Tompson je nastupio jer je izričita želja hrvatskih fudbalera bila da ih on dočeka. Organizatori ga nisu pozvali i uvrstili u program dočeka, ali Hrvatski fudbalski savez izvršio je pritisak da se taj nastup omogući, navodi Tompsonov menadžer Denis Pletikosa.

- Reklama -

“Selektor Dalić i kapiten Luka Modrić pozvali su Tompsona i poručili da bi voljeli da on nastupa na dočeku i Marko se odazvao”, rekao je Pletikosa.

Hrvatski igrači tražili su da im na dočeku na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pjevaju “Prljavo kazalište”, Tompson i Mladen Grdović.

Navodno, premijer Hrvatske Andrej Plenković pokušao je da spriječi Tompsonov nastup, ali nije uspio, prenose hrvatski portali.

Na izričiti zahtjev Luke Modriča, najboljeg igrača Mundijala u Rusiji, Tompson je bez muzičke pratnje otpjevao svoju pjesmu “Geni kameni”, u kojoj se pominje “loša 1945. godina” i Hrvati koji su morali da se tada raspu po svijetu.

Tompson je jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača, a njegovu karijeru su obilježile kontroverzne “domoljubne pjesme”, u kojima je često bilo pominjanja ili direktih aluzija na ustašku Nezavisnu Državu Hrvatsku, te mjesta na kojima su ubijani Srbi, Jevreji, Romi i antifašisti – “Jasenovac i Gradiška stara”.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime