Tito se “ukazao” u hrvatskoj učionici

Na Fejsbuk profilu novinara Elvisa Morine objavljena je fotografija iz jedne hrvatske učionice, u kojoj je nad školskom tablom nalazila fotografija Josipa Broza Tita.

Vremenom je Titova fotografija zamijenjena hrvatskim grbom, ali spletom okolnosti grb je skliznuo iz okvira i ostavio napola otkriveno lice Tita.

- Reklama -

“Prejako, skoro kao kad su prije oko 10 godina prodavačice u onoj trgovini nekoj kod Čarlija zabunom okačile jugoslovensku zastavu umjesto hrvatske. Zaostala im negdje u dubinama skladišta”, stoji u jednom od komentara, dok drugi korisnik navodi da je “Ovo poruka s više instance, nebesko prosvjetljenje”.

Dakle Banksy i Sotheby's eat this.

Posted by Elvis Morina on Tuesday, October 9, 2018

Sve je podsjetilo na nedavni prizor kada je platno “Djevojka sa balonom” britanskog uličnog umjetnika Benksija, na aukciji u čuvenom Sotbiju u Londonu, u trakama počela da izlazi iz okvira nakon što je prodata za 1,36 miliona dolara.

Najpoznatiji crtač grafita je još prije nekoliko godina u ram svoje slike ugradio rezač papira kako bi mogao da je uništi, u slučaju da se ikada nađe na aukciji. To je i učinio čim je prodata, a vrlo brzo je snimak sa aukcije podijelio na svom Instagram profilu.

 

 

 

 

 

 

 

(telegraf.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime