spot_img
spot_img

Штрбац: Повратник бацио бомбу јер није могао да издржи малтретирање

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Србин повратник Милорад Арсенић (71), који је ухапшен у Хрватској због бацања бомбе на раднике електродистрибуције, урадио је то у растројству, не могавши више да издржи малтретирање, јер су дошли да му искључе струју иако им је показао признаницу о плаћеном дугу, рекао је Срни директор “Веритаса” Саво Штрбац.

Он је навео да је Арсенићу Хрватска електропривреда (ХЕП) стално правила проблеме са рачунима за струју испостављајући му увијек изнова нове рачуне и за кућу његове покојне жене у селу Ожеговици, у којој више нико није живио.

“Сад су дошли усред зиме да му искључе струју рекавши да дугује 380 куна (око 50 евра). Рекао им је да ће, ако дугује, платити, и отишао и платио. Они су, међутим, поново дошли сутрадан и он им је показао рачун о плаћеној струји, али су му рекли да морају да му исијеку струју и попели су се на стуб”, навео је Штрбац.

Директор “Веритаса”, коме је ово испричао Арсенићев син Предраг, навео је да је његовом оцу Милораду у том тренутку “пао мрак на очи”, да је ушао у кућу, узео бомбу и бацио је.

Арсенић је до 1991. године живио у Загребу и као Србин побјегао је у родно село своје жене Ожеговци, гдје су живјели до 1995. године, када су морали поново да бјеже, овог пута у Србију.

Из Србије се 2002. године вратио са женом у њену кућу у Ожеговцима, а са хрватским властима постигао је споразум тако што је држави дао свој стан у Загребу, а у замјену добио обнову куће у Пакрацу.

“Породица му је увела воду и струју и он се након смрти супруге преселио у нову кућу у Пакрацу, али је стално имао проблема са рачунима за струју”, наводи Штрбац.

Он је додао да је Арсенић држао бомбу у посједу из страха за властиту безбједност.

Хрватски медији пренијели су да је јутрос у 9.20 часова 71-годишњи Милорад А. у Улици Јана Жишке у Пакрацу бацио бомбу на три радника Хрватске електропривреде (ХЕП) који су дошли да му искључе струју.

Шеф болнице у Пакрацу Марина Мајор изјавила је да је здравствено стање двојице радника стабилно, док је трећи у критичном стању и пребачен је у Загреб.

Хрватски медији навели су да је Милорад, након што су му позвонили на врата, растројен изашао из куће и убрзо бацио бомбу на њих.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img