spot_img
spot_img

Србија уводи ковид пропуснице

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ковид пропуснице за све угоститељске објекте у затвореном простору биће уведене од суботе 23. октобра од 22 сата, саопштила је председница Владе Ана Брнабић по завршетку седнице Кризног штаба.

Ковид пропуснице моћи ће да добију сви који су добили две дозе вакцине (од којих је друга била у претходних седам месеци) или три дозе вакцине, негативан ПЦР тест не старији од 72 сата, негативан антигенски тест не старији од 48 сати, који су прележали ковид у претходних 210 дана.

Она је прекорила чланове Кризног штаба због цурења информација будући да је вест о увођењу ковид пропусница објављена пре него што је седница овог тела окончана.

Премијерка је оценила да је епидемиолошка ситуација и даље катастрофална, али да се смирује.

Апеловала је да се све мере доследно примењују.

„Јутрос сам била на једној конференцији у затвореном простору где је од стотинак људи 40 одсто носило маске, 60 одсто није и нико није реаговао. Размишљала сам да ли треба да говорим на таквом скупу иако је била јако важна конференција”, казала је премијерка.

Брнабићева је додала да је захваљујући појачаном надзор број прекршајних налога ове седмице повећан 220 одсто у односу на претходну.

Истакла је да се првенствено контролишу тржни центри, продавнице и јавни превоз.

„Најмање што можете да тражите јесте да се носе маске. Вакцинација је и даље изузетно лоша. Макар првом дозом вакцинисано је 54,6 одсто грађана, ревакцинисаних 52,5 одсто, трећу дозу примило је 15 одсто пунолетне популације”, казала је Брнабићева.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img