Srbija proglasila vanredno stanje

U Srbiji je proglašeno vanredno stanje, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vanredno stanje proglašeno je na teritotiji cijele Srbije zbog virusa korona, a odluka stupa na snagu odmah, rekao je Vučić.

“U Srbiji još nema nijednog smrtnog slučaja od korona virusa, rekao je Vučić i dodao da trenutno ukupno imamo 48 zaraženih.

Kako je rekao, ovog sekunda imamo vanredno stanje na teritoriji cijele Srbije, a odmah poslije večerašnjeg obraćanja i objave u Službenom glasniku uslijediće sednica vlade, na kojoj će biti donijeta uredba o merama za vrijeme vanrednog stanja.

“Doneli smo tu odluku ne lako, pošto se takva odluka donosi u izuzetnim i posebno kriznim situacijama”, kazao je Vučić.

Dodaje da je danas i najgori dan za Evropu, vjerovatno od Drugog svjetskog rata i da je u Italiji umrlo 368 ljudi, u Španiji gotovo 200, a u drugim se dramatično povećava broj umrlih.

“Ali nema nikakve sumnje da u danima koji dolaze da ćemo se sa tim suočiti”, rekao je Vučić dodajući da će se nada da rast takvih slučajeva neće biti kao u evropskim zemljama zbog čega će biti preduzete najteže mjere.

Vucić podsjeća da je Srbija prošla kroz teške krize, kroz užasnu ekonomsku krizu pošot smo bili na korak do bankrotstva i da to danas ljudima izgleda kao pesma, ali da nije bilo lako i da smo sada bili jedna od dve zemlje u Evropi sa najvećim rastom.

“Ovo će za nas biti najteža bitka za naš narod bitka za naše stare i bolesne, oni su oni su meta ovog žestoko napada. Moramo da čuvamo sve ali su oni pre svega meta ovog žestoko napada”, dodao je Vučić.

 

 

 

 

(tanjug)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime