spot_img

Skandal u Saboru: Pričajte na hrvatskom, a ne na srpskom

Published:

spot_img

U hrvatskom Saboru i dalje se vodi rasprava o Istanbulskoj konvenciji, ali kako vreme odmiče, sve manje se biraju riječi i čini se da svaka sitnica počinje da smeta.

Hrvoje Zekanović iz Pokreta za uspješnu Hrvatsku (HRAST) ne odustaje od tvrdnje da je u Istanbulskoj konvenciji definisana rodna ideologija, pa je pozvao poslanike da se izjasne protiv ratifikacije, jer su, kako je objasnio, katolički biskupi bili veoma jasni i eksplicitni u svojim napisima.

Nekoliko SDP-ovih poslanika je imalo repliku na ovu Zekanovićevu konstataciju, ali najviše pažnje privukla je poslanica SDSS-a Dragana Jeckov, koja je odgovorila na srpskom.

Jeckov je navela da je u nekim zemljama koje su već ratifikovale Istanbulsku konvenciju, rodna ideologija prošla “ispod radara”, a Zekanovića je upitala šta misli o tome što su je ratifikovale brojne zemlje.

Umjesto da odgovori na pitanje, Zekanović je burno reagovao na srpski jezik i upozorio Jeckov da ubuduće govori hrvatski kad se bude javljala za riječ.

– Upozorio sam kolegu Mrsića da se koristi srpskim jezikom, upozoravam i vas. Pokušajte, potrudite se malo da govorite hrvatski, uplatite neki kurs. U Hrvatskom saboru se govori na hrvatskom jeziku i mislim da, kao kad bi kolega Kajtazi počeo da govori romski ili kolege iz IDS-a da govore italijanski, teško bi se razumjeli. Pokušajte, da se možemo razumjeti, ‘no hard feeling’, bila je prilika pa sam vas upozorio – rekao je Zekanović.

 

 

 

 

 

 

(index.hr)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img