spot_img

Sirotinja uzvraća udarac: Beli zvanično kandidat za predsjednika Srbije

Published:

Ljubiša Preletačević Beli, vođa pokreta “Sarmu probo nisi”, kandidat je za predsjednika Srbije. Beli i njegov pokret su na lokalnim izborima 2016. godine u Mladenovcu osvojili čak 13 mandata, koliko DS, SPS i LDP nemaju zajedno u ovom gradu.

Republička izborna komisija (RIK) Srbije juče je potvrdila predsjedničku kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli. Za je glasalo 19 članova RIK-a, dok su dva bila protiv.

Beli je u svom stilu iz kafane “Kod Sidžima” u Mladenovcu do sjedišta Republičke izborne komisije u centru Beograda došao u limuzini i sa pet djevojaka.

Iz kolone od nekoliko automobila i jednog bijelog šlepera, bijela limuzina zastala je ispred RIK-a gdje ga je dočekalo nekoliko stotina građana. Uzvikivali su “Ave Beli” i “Samo jako”.

Zanimljivo je kako je Ljubiša Preletačević Beli skupljao glasove.

“Mi smo mali lokalni pokret, bez infrastrukture, bez para i republičke logistike. Ne možemo stići u sve gradove u kojima ljudi žele da podrže predsjedničku kandidaturu dr. Ljubiše Preletačevića Belog. I tamo gdje možemo – ne možemo da dobijemo notara. Ukoliko želiš da podržiš kandidaturu dr. Ljubiše Preletačevića Belog možeš to uraditi i sam”, napisali su na svojoj web stranici uz uputstvo kako da daju svoj glas ovom kandidatu za predsjednika Srbije.

Beli je skupio više od 12.000 potpisa i uz potvrdu RIK-a postao kandidat za srbijanskog predsjednika, a kandidaturu će zasnivati na sloganu “Sirotinja uzvraća udarac”.

Podsjećamo da je priča pokreta “Beli – Samo jako” počelo kao parodija, nekoliko “entuzijasta” osnovalo je stranku, a svom kandidatu su dali izmišljeno ime Ljubiša Preletačević, a onda su napravili nevjerovatan uspjeh na lokalnim izborima 2016. godine. Isto očekuju i na predsjedničkim izborima u Srbiji.

 

 

 

(klix.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img