spot_img
spot_img

Раша тудеј почео са радом на српском

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Руска телевизија “Раша тудеј” покренула је онлајн извјештавање на српском језику – “РТ Балкан”.

Нови мултимедијални портал извјештаваће о најактуелнијим регионалним и свјетским догађајима из алтернативног угла.

Почетак телевизијског емитовања “РТ-а” на српском језику планиран је до 2024. године, јавио је “Спутњик“.

“Вероватно нас нигде на свету нису тако чекали као овде. А, драгим Србима желим да се обратим на њиховом језику: `Браћо, гледајте РТ`”, рекла је главни уредник “РТ-а” Маргарита Симоњан.

Руководилац “РТ Балкана” Јелена Милинчић истакла је да ће од сада житељи региона имати приступ и РТ-у на српском језику, који ће им пружити потпунију слику савременог свијета.

Поред сајта на адреси “рт.рс”, РТ Балкан је доступан и на Телеграму, као и на “Фејсбуку”, “Инстаграму”, “Твитеру”, “ТикТоку” и на “Јутјубу”.

Раније је српски режисер Емир Кустурица оцијенио да су стандарди рада РТ-а високи.

“Руски телевизијски канал `РТ` је најбољи примјер тога каква треба да буде телевизија, за разлику од `Би-Би-Си-ја` и `Си-Ен-Ен-а`, на којем приказују једностране информације”, изјавио је Кустурица.

Главни уредник “РТ Балкана” Јелена Милинчић радила је као новинар и водитељ телевизијског канала “РТ” на шпанском језику од његовог покретања.

Коаутор је документарног филма “Зашто?”, снимљеног на 15. годишњицу почетка НАТО бомбардовања Југославије.

Међународна телевизијска мрежа “РТ” обухвата информативне канале на енглеском, арапском, шпанском, француском и њемачком језику и документарни канал “РТД” на руском и енглеском језику.

Телевизијска мрежа обухвата и онлајн портале на седам језика и мултимедијалну агенцију “Раптли”, која доставља ексклузивне снимке телевизијским каналима широм свијета.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img