Privođenje sveštenika SPC-a nakon održanih litija u Crnoj Gori

- Reklama -

Nakon održanih mirnih litija u nekoliko crnogorskih gradova, više sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici, Budvi, Beranama, Danilovgradu i Pljevljima pozvano je na informativni razgovor u policiju.

Podgorički sveštenik Mirčeta Šljivančanin morao je da se javi sinoć u Centar bezbjednosti u Podgorici.

- Reklama -

Sveštenik Šljivančanin je u društvu advokata otišao u Centar bezbjednosti u Podgorici kako bi dao izjavu o okupljanju.

Ispred centra bezbjednosti okupili su se podgorički sveštenici kako bi izrazili solidarnost.

Policija je u Budvi privela sveštenika Borisa Radovića i đakona Borisa Lješkovića, dok je u Bijelom Polju protojerej-stavrofor Darko Pejić pozvan da se jutros javi u tamošnji Centar bezbijednosti.

U Danilovgradu je u Centru bezbijednosti zadržan sveštenik Željko Đalić, zbog održane litije u toj opštini. Njemu je određeno zadržavanje od 72 sata. Vjernici su sinoć ostavljeni ispred policije u Danilovgradu u znak podrške svešteniku.

Nakon završenog molebana u Crkvi Svete Petke na saslušanje u policiju pozvani su arhijerejski namjesnik pljevaljski protojerej-stavrofor Saša Janjić i profesor srpskog jezika iz tog grada Bojan Strunjaš, prenose crnogorski mediji.

I u Beranama je jedan od uglednih sveštenika sinoć završio u policiji sa svojim advokatom.

Mitropolit Amfilohije je sinoć nakon litije u Podgorici poručio da njega uhapse i odvedu u Spuž i istakao da “nije dobro za Crnu Goru da se nastavi sa nasiljem”.

Vladika je poručio da će sljedeće sedmice litije i molebani biti nastavljeni sve dok ne bude “poništen bezakoni zakon o slobodi vjeroispovjesti”.

 

 

 

 

(N1)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime