spot_img
spot_img

Постигнут договор о формирању нове власти у Црној Гори

spot_img
spot_img
spot_img

Челници све три опозиционе листе у Црној Гори потврдили су да је постигнут договор о формирању нове Владе.

Они су на данашњој конститутивној сједници Скупштине подржали предлог да нови премијер буде Здравко Кривокапић, а предсједник парламента Алекса Бечић.

Милан Кнежевић из Демократског фронта најприје се изненада обратио на почетку засједања конститутивне седница Скупштине Црне и нагласио да су сагласни да Алекса Бечић буде председник Скупштине Црне Горе, Здравко Кривокапић мандатар будуће Владе.

“Нас не интересују фотеље, интересује нас само будућност Црне Горе и свих њених народа”, казао је Кнежевић.

Председавајући Миодраг Лекиц́ је позвао да се достави писани предлог десет посланика, како би се изјаснили о предлогу ДФ-а.

Лидер коалиције “Црно на бијело” Дритан Абазовић рекао је да је предлог ДФ-а апсолутно прихватљив за ту коалицију и поручио да остаје “човек од ријечи”.

“Ако се задовоље пословничке форме, можемо да приступимо избору председника скупштине из редова Демократа, Алексе Бечића, а да након тога формализујемо и кандидатуру за новог мандатара”, казао је Абазовић.

Бечић је казао да посланици ЗБЦГ и “Црно на бијело” имају апсолутну подршку и спремност коалиције “Мир је наша нација” уколико сматрају да треба формализовати избор за председника Скупштине на начин како су предложили и да су спремни ставити потписе на предлог да Кривокапић буде мандатар.

Лекић је након његовог излагања дао паузу, преносе Вијести.

 

 

 

 

(sputnik)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img