spot_img
spot_img

Посљедњи поздрав Милени Дравић

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Колеге и пријатељи се опростили од легендарне Милене Дравић на комеморацији у Звездара театру. Дива српског филма биће сахрањена у Алеји заслужних грађана поред свог мужа Драгана Николића.

Тужан дан за умјетничку сцену – јавност се опрашта од вољене глумице Милене Дравић, која је преминула у 79. години.

Комеморација поводом смрти Милене Дравић одржана је у Звездара театру – велики број колега и пријатеља опростио се од диве српског филма занимљивим и смијешним анегдотама о смицалицама које је велики Гага Николић правио глумици, али и сузама.

– Без ње свијет неће бити исти. Биће много мањ лијеп, честит, радостан. Биће мање жив. Била је и остала велика, препуна љепоте, била је племенитост, дух и шарм. Била је Београд и Југославија. Била је и остала свијет. Заиста је била свјетлост, заиста је била и остала звијезда. Та свјетлост је неугасива. Прије и послије свега бранила је и доказивала човјечност. Она иде код њеног Драгана. Тужан је Београд, Чубура, њена Бока Которска, све сцене, колеге и комшије… Хвала ти Милена за све – рекао је редитељ Јагош Марковић на комеморацији.

Окупљенима се обратио и Војин Ћетковић који је подијелио још једну анегдоту из живота велике Милене Дравић, када је у хотелске собе доносила свој намјештај и закључио да се “заувек уселила – у наше животе”.

Комеморацији су присуствовали и многи други глумци, прије свих њена кума Сека Саблић, Аница Добра, Браним Брстина…

Милена се дуго лијечила од тешке болести, али није дозвољавала да је она спута, нити је вољела о њој да говори. Прије само неколико мјесеци, поклонила се публици на Фестивалу у Пули, гдје је добила стојеће овације.

Добитница је Награде за најбољу споредну глумицу на Канском филмском фестивалу и Награде “Жанка Стокић”. Најпознатије улоге остварила је у филмовима: “Козара”, “Љубавни живот Будимира Трајковића”, “Рад на одређено време”, “Мој тата на одређено време”, “Секула се опет жени”, “Није лако са мушкарцима” и “Зона Замфирова”. Позната је још и као учитељица из култне серије “Приче из Непричаве”, Наталија из “Полицајца са Петловог брда”, затим као Вукосава Петровић и Споменка из ТВ–комедија “Позориште у кући” и “Луд, збуњен, нормалан”.

Крајем вијека игра споредне улоге у филмовима “Небеска удица” и “Буре барута”, а 2002. поново добија на популарности захваљујући блокбастеру “Зона Замфирова”, гдје је играла Ташану.

 

 

 

 

 

(srpskacafe.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img