Posljednji pozdrav Mileni Dravić

Kolege i prijatelji se oprostili od legendarne Milene Dravić na komemoraciji u Zvezdara teatru. Diva srpskog filma biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana pored svog muža Dragana Nikolića.

Tužan dan za umjetničku scenu – javnost se oprašta od voljene glumice Milene Dravić, koja je preminula u 79. godini.

- Reklama -

Komemoracija povodom smrti Milene Dravić održana je u Zvezdara teatru – veliki broj kolega i prijatelja oprostio se od dive srpskog filma zanimljivim i smiješnim anegdotama o smicalicama koje je veliki Gaga Nikolić pravio glumici, ali i suzama.

– Bez nje svijet neće biti isti. Biće mnogo manj lijep, čestit, radostan. Biće manje živ. Bila je i ostala velika, prepuna ljepote, bila je plemenitost, duh i šarm. Bila je Beograd i Jugoslavija. Bila je i ostala svijet. Zaista je bila svjetlost, zaista je bila i ostala zvijezda. Ta svjetlost je neugasiva. Prije i poslije svega branila je i dokazivala čovječnost. Ona ide kod njenog Dragana. Tužan je Beograd, Čubura, njena Boka Kotorska, sve scene, kolege i komšije… Hvala ti Milena za sve – rekao je reditelj Jagoš Marković na komemoraciji.

Okupljenima se obratio i Vojin Ćetković koji je podijelio još jednu anegdotu iz života velike Milene Dravić, kada je u hotelske sobe donosila svoj namještaj i zaključio da se “zauvek uselila – u naše živote”.

Komemoraciji su prisustvovali i mnogi drugi glumci, prije svih njena kuma Seka Sablić, Anica Dobra, Branim Brstina…

Milena se dugo liječila od teške bolesti, ali nije dozvoljavala da je ona sputa, niti je voljela o njoj da govori. Prije samo nekoliko mjeseci, poklonila se publici na Festivalu u Puli, gdje je dobila stojeće ovacije.

Dobitnica je Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu i Nagrade “Žanka Stokić”. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima: “Kozara”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Rad na određeno vreme”, “Moj tata na određeno vreme”, “Sekula se opet ženi”, “Nije lako sa muškarcima” i “Zona Zamfirova”. Poznata je još i kao učiteljica iz kultne serije “Priče iz Nepričave”, Natalija iz “Policajca sa Petlovog brda”, zatim kao Vukosava Petrović i Spomenka iz TV–komedija “Pozorište u kući” i “Lud, zbunjen, normalan”.

Krajem vijeka igra sporedne uloge u filmovima “Nebeska udica” i “Bure baruta”, a 2002. ponovo dobija na popularnosti zahvaljujući blokbasteru “Zona Zamfirova”, gdje je igrala Tašanu.

 

 

 

 

 

(srpskacafe.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime