spot_img
spot_img

Поклонио викендицу од 100 квадрата дјеци обољелој од рака

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Зоран Коцић, који је заједно са својим оцем сопственим рукама саградио викендицу од око 100 квадрата на Фрушкој гори, одлучио је да је поклони дјеци обољелој од рака.

Овај Новосађанин и његова супруга Софија Бајић контактирали су Национално удружење родитеља дјеце обољеле од рака НУРДОР и предочили да желе да поклоне своју викендицу како би дјеца која су на лијечењу или излечена од рака имала гдје да бораве у природи.

Уговор између Нурдора и овог племенитог човјека потписан је у сриједу, на Свјетски дан доброте.

Како за “021” каже предсједница Нурдора Јоланд Корора, ријетки су људи који се одлучују на овако велике гестове, а Зоран Коцић је имао само два захтјева – да се викендица никада не прода и да испред објекта стоји табла на којој ће писати да је ријеч о донацији куће коју је овај човјек саградио са оцем Јованом.

“Само су се јавили телефоном и рекли да су, након дугог размишљања шта да раде са викендицом, сазнали за Нурдор и одлучили да је нама донирају. Викендица има 100 квадрата, простире се на плацу од девет ари и има огромно двориште, а у њој Зоран није боравио девет година због здравственог стања. Ипак, врло је емотивно везан за викендицу. Јучерашњи дан нам је свима био врло емотиван, али леп јер се ради о дивном човеку којем смо веома захвални”, наводи Јоланд за “021”.

Двориште је у лошем стању, али ће се за његово сређивање побринути “Градско зеленило” о трошку предузећа. Такође, многи волонтери већ су се јавили да поправе инсталације како би ова викендица могла да се користи за боравак малишана.

“Има пуно посла пред нама са новом донацијом, али ми смо и болницу саградили – што не бисмо и једну викендицу реновирали?”, подсјећа предсједница Нурдора.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img