spot_img
spot_img

Пензионисани генерали против Брене и југословенске заставе

spot_img
spot_img
spot_img

Оштре реакције пензионисаних хрватских генерала на наступ фолк звијезде.

Поводом концерта Лепе Брене у Загребу, четворица пензионисаних хрватских војних генерала затражила су од државних органа да предузму мjере по којима ће се за сваку јавну особу, па била то српска пјевачица или пак највиши српски званичници, утврдити јесу ли учествовали и у којем облику у, како наводе, агресији на Хрватску.

Под насловом „Национална срамота у хрватскоме главном граду”, Иван Тољ, Иван Капулар, Маринко Крешић и Миле Ћук у недељу су у саопштењу за јавност навели како су се на концерту вијориле југословенске заставе са звијездом петокраком, под којом су, како тврде, почињени небројени злочини над хрватским народом, и запитали се „је ли могуће да је друштвено прихватљиво и да није кажњиво махати злочиначким заставама усред главног града суверене и међународно признате државе”, преноси Танјуг.

„У Загребу се 14. и 15. децембра 2019. догодило јавно срамоћење хрватског народа и Републике Хрватске. Фахрета Јахић Живојиновић, познатија као Лепа Брена, одржала је у загребачкој Арени концерт у којем је бацила у транс обожаватеље њеног лика и „дјела”. Је ли то иста она Лепа Брена, која се „насликавала” у Брчком за време великосрпске агресије у маскирној униформи непријатељских формација које су јуришале на Хрватску, Босну и Херцеговину, разарале градове и села, убијале невине људе”, упитали су пензионисани генерали и додали како „судећи по иконографији у дворани, засигурно јест”.

„Ко је одговоран за ову бламажу усред хрватског главног града? Ко се то игра с нашим националним достојанством? Ко излаже руглу нашу тешко стечену државу?”, питања су која су пензионисани војни генерали поставили у саопштењу.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img