spot_img
spot_img

“Пећински човјек” Панта због вакцинације постао свјетска сензација

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Пироћанац Панта Петровић већ 15 година живи у пећини. Недавно се вакцинисао и позвао људе да се вакцинишу у што већем броју, што је привукло пажњу не само домаћих, већ и свјетских медија, а примјетио га је и свјетски милијардера Илон Маск који је Пантин потез подржао и на свом Твитер налогу.

Наиме, Панта је донио одлуку да живот проведе у пећинама Старе планине јер, како каже, тамо има потпуну слободу и нимало се не каје. Иако вријеме проводи далеко од цивилизације, ипак је желио да прими вакцину против вируса корона и тада је постао права интернет сензација пише телеграф.рс.

„Примио сам прву дозу вакцине, очекујем позив за другу дозу. Нисам се много размишљао, вакцинисали су се и сви моји пријатељи, другари и апелујем на све да се вакцинишу, јер смо нарочито ми људи са села угрожени. Корона лако може из града да дође у село, шуму, свуда гдје има људи“ рекао је недавно Панта.

Након што су вијест о њему пренијели Франце 24, Даилy Маил, Тхе Страитс Тимес, Миррор, за његову необичну причу чуо је и власник компаније Тесла Илон Маск, који је недавно летио у свемир.

Он је на свом Твитер налогу подијелио причу иностраних медија о Панти, која наводи да се “српски пећински самотњак вакцинисао и позвао друге да слиједе његов примјер”.

“Чак се и српски пећински самотњак слаже”, алудирао је Маск на важност вакцинације против вируса корона у твиту који је накнадно обрисао.

Подсјетимо, да се пресели у пећину у живописном кањону Градашничке реке, Панта се одлучио како би, како каже, имао потпуну слободу и ниједном се није покајао због своје одлуке.

“Жељо сам да се вакцинишем зато што, ако дође корона у град, она ће да дође и у село гдје ја живим. Апелујем на све да се вакцинишу јер болест не бира. Боље да се вакцинишемо јер смо и тако остали мало на селу – каже Петровић.

Познат је као врсни мајстор, направио је три моста која је даривао Пироћанцима, а направио је и својеврсну гондолу – коју он назива “Пантино гнездо”, гдје, како каже, радо ужива, понекад и одрема.

Инострани медији пренијели су причу о његовом животу прије него што је одлучио да се повуче у пећину, као и то какав је његов живот данас.

До деведесетих Петровић је радио у Француској као техничар за прекоморске теретне бродове, али је након 18 година у иностранству одлучио да се врати кући у Србију. У више наврата се женио и живио живот који је назвао “ужурбаним”. За то вријеме, живот је постао тежак када је избио рат.

Одлучио је да напусти своју породичну кућу у Пироту и пресели се у предграђе – али уместо да живи у кући, изградио је кућицу на дрвету удаљену 26 метара од земље.

Седамдесетогодишњак је одустао од каријере машинског инжењера прије петнаест година у покушају да се дистанцира од савременог живота, уселивши се у кућу на дрвету коју је сам изградио. Сада, пећина коју Петровић назива домом доступна је само стрмим успоном који није за оне са слабом кондицијом.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img