Oliver u ponedjeljak putuje na liječenje u Budimpeštu

Oliver Pal Gajodi, jednogodišnji dječak iz Bajmoka, koji je učinio da se ljudi iz cijele Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, i mnogih drugih zemalja ujedine i pokažu koliko su plemeniti, konačno kreće u ponedjeljak put Budimpešte.

On će u Budimpešti primiti zolgensmu, najskuplji lijek na svijetu koji liječi smrtonosnu spinalnu mišićnu atrofiju, prenosi Blic.

Akcija sakupljanja novca za Olivera Pal Gajodija vođena je na internetu, zatim uz pomoć humanitarnih bazara, slanjem SMS poruka, raznih igara i na sve druge načine koji su doprinijeli da novac bude sakupljen.

Vijest o putu ovog malog borca za Budimpeštu na Fejsbuku je podijelila njegova majka Timea, koja se u dirljivoj objavi još jednom svima zahvalila na pomoći koju su uputii njenom sinu.

– Dragi prijatelji! Da li nam vjerujete da smo mi još uvijek u nevjerici da smo prikupili sredstva za zolgensmu i to uz vašu pomoć! Svakog dana osjećamo neizmjernu zahvalnost što ste poslali Olivera, borili se svim srcem za njegov lijek! Ja kao njegova mama željela bih da vam se još jednom zahvalim za ono što ste učinili za našu porodicu! Neizmjerno hvala svima vama koji ste odvojili za jednu poruku i za bezbroj poruka, i za uplatu, i za nagradne igre, i za licitacije, i za bazare. Veliko vam hvala.

Takođe, hvala puno svim zaposlenima u Fondaciji Budi human, hvala svim administratorima srpske i mađarske grupe za nadmetanje, hvala kompanijama na uplatama, na njihovoj ponudi sa proizvodima, i naravno našim dragim prijateljima. Zahvaljujući svima vama naš mali Oliver sada ima priliku da ima ljepši i zdraviji život!

Postajemo malo uzbuđeni prije velikog puta! U ponedjeljak ujutro krećemo za Budimpeštu do bolnice Bethesda! Moj dragi sinčić može krenuti putem iscjeljenja, jer si ti ( ti – jer se i tebi koji čitaš ovaj post obraćam) kao jedan čovek stao uz nas! Hvala, hvala svima – napisala je Tima.

 

 

 

(blic.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime