Новак Ђоковић одао почаст страдалим Србима у селу Бањска - nula49.com
spot_img
spot_img

Новак Ђоковић одао почаст страдалим Србима у селу Бањска

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Новак Ђоковић се огласио због убиства Срба која су се десила у Бањској на Kосову и Метохији.

Најбољи тенисер света је на Инстаграму објавио фотографију на којој се виде грађани испред Храма Светог Саве док одају почаст сународницима страдалим у окршају са тзв. косовском полицијом у недељу у селу Бањска. Истакнут је и транспарент на ком је писало:

“Свака суза Бога моли, сваког Србина душа боли”, пише на фотографији коју је Новак поделио. На поменуту фотографију поставио је емотиконе шака које су спојене и означавају молитву.

У Београду се испред Храма Светог Саве окупило неколико стотина људи који пале свеће одајући почаст трагично страдалим сународницима са KиМ. На платоу испред Храма постављене су фотографије страдалих, где окупљени грађани пале свеће.

На Врачару су се окупиле и навијачке групе: “делије”, “гробари”, “таурунум бојси”, “плава унија”, заједно су одале пошту страдалима од стране Kуртијевих специјалаца у Бањској код Звечана.

Влада Републике Србије прогласила је на ванредној седници 27. септембар за Дан жалости поводом трагичних догађаја на KиМ у којим су страдали С. Н., И. М., Б. М. И у српским срединама на Kосову и Метохији 26, 27. и 28. септембар проглашавају се данима жалости поводом погибије наших суграђана у трагичном догађају у Бањској, у општини Звечан.

Иначе, четири особе које су приведене након инцидента у селу Бањска, где је дошло до ватреног обрачуна са такозваном косовском полицијом, пуштене су на слободу у среду.

Специјално тужилаштво у Приштини потврдило је да су ове особе пуштене у одсуству доказа које је изнела полиција.

 

 

(rt.rs)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img