Наталија Јокић је беба са чувене фотографије из "Олује" - nula49.com
spot_img
spot_img

Наталија Јокић је беба са чувене фотографије из “Олује”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ових дана Никола Јокић је херој нације и читаве Србије због тога што је одвео своју екипу титуле НБА лиге и постао МВП најбоље кошаркашке лиге на свијету.

Крај њега је била породица на прослави, а супруга Наталија је са ћерком пратила сваки меч пажљиво и сваког момента подржавала супруга. Њена прича је, од дjетињства, кренула из Крајине ка путу до Србије и наставила крај најбољег центра планете.

Репортери Новости “упознали” су Наталију у дану ужаса за српски прогнанички народ из Крајине. Био је 6. август 1995. године.

У наручју мајке бјежала је од “Олује”.

Тада су новинари “Новости” записали: Врео дан. Танка линија између живота и смрти испред старог моста на Сремској Рачи. Примамо вијест: избјеглице из Крајине не могу у Србију. Вест се ширила као зараза. Људи изнемогли на дугом путу без хране, воде. Без наде у повратак, падали су од очаја. Напред им не дају, назад немају куд.

– Ми смо Маћешићи. Ово је Маја, три и по године има. А, ово Наталија, седам мјесеци тек напунила. Прва је беба рођена у овој години, у Крајини – причала је мама Даница.

Покушавала је да успава малену Наталију. Љуљала је у рукама готово клонулим од терета.

– Нама је ово друга бежанија. Живели смо у Карловцу. Када ту више није било живота, побегли смо у Слуњ. Сада поново бежимо, а не знамо куд. Знамо да више нема назад. Ако нас неће Србија, неко ће нас, негде, ваљда примити.

Сутрадан, 7. августа, у “Вечерњим новостима” на насловној страни, фотографија мајке Данице и њених дејвојчица осликала је сав ужас прогнаног народа заустављеног испред моста на Сремској Рачи.

Испоставило се да је то баш Наталија, данас Јокић, Николина лепша половина и супруга која је стално уз њега у свим поразима и побједама.

 

 

(novosti.rs)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img