spot_img
spot_img

Natalija Jokić je beba sa čuvene fotografije iz “Oluje”

spot_img
spot_img

Ovih dana Nikola Jokić je heroj nacije i čitave Srbije zbog toga što je odveo svoju ekipu titule NBA lige i postao MVP najbolje košarkaške lige na svijetu.

Kraj njega je bila porodica na proslavi, a supruga Natalija je sa ćerkom pratila svaki meč pažljivo i svakog momenta podržavala supruga. Njena priča je, od djetinjstva, krenula iz Krajine ka putu do Srbije i nastavila kraj najboljeg centra planete.

Reporteri Novosti “upoznali” su Nataliju u danu užasa za srpski prognanički narod iz Krajine. Bio je 6. avgust 1995. godine.

U naručju majke bježala je od “Oluje”.

Tada su novinari “Novosti” zapisali: Vreo dan. Tanka linija između života i smrti ispred starog mosta na Sremskoj Rači. Primamo vijest: izbjeglice iz Krajine ne mogu u Srbiju. Vest se širila kao zaraza. Ljudi iznemogli na dugom putu bez hrane, vode. Bez nade u povratak, padali su od očaja. Napred im ne daju, nazad nemaju kud.

– Mi smo Maćešići. Ovo je Maja, tri i po godine ima. A, ovo Natalija, sedam mjeseci tek napunila. Prva je beba rođena u ovoj godini, u Krajini – pričala je mama Danica.

Pokušavala je da uspava malenu Nataliju. Ljuljala je u rukama gotovo klonulim od tereta.

– Nama je ovo druga bežanija. Živeli smo u Karlovcu. Kada tu više nije bilo života, pobegli smo u Slunj. Sada ponovo bežimo, a ne znamo kud. Znamo da više nema nazad. Ako nas neće Srbija, neko će nas, negde, valjda primiti.

Sutradan, 7. avgusta, u “Večernjim novostima” na naslovnoj strani, fotografija majke Danice i njenih dejvojčica oslikala je sav užas prognanog naroda zaustavljenog ispred mosta na Sremskoj Rači.

Ispostavilo se da je to baš Natalija, danas Jokić, Nikolina lepša polovina i supruga koja je stalno uz njega u svim porazima i pobjedama.

 

 

(novosti.rs)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img