spot_img
spot_img

Настављају се хапшења Срба на сјеверу КиМ, седми дан барикада

spot_img
spot_img

Срби на сјеверу Косова и Метохије и даље су на барикадама. Седми дан протестују због хапшења својих сународника, а синоћ је у Бошњачкој махали ухапшен и Слађан Трајковић, један од припадника косовске полиције који су напустили службу.

Србе са сјевера Косова и Метохије који су на барикадама већ седми дан, узнемирила је вијест о новом хапшењу Србина полицајца.

Слађан Трајковић, који је заједно са осталим колегама напустио косовску полицијску службу, ухапшен је синоћ у Бошњачкој махали у сјеверној Косовској Митровици.

Супруга ухапшеног рекла је да га наводно терете за ратни злочин.

Директор Канцеларије за Ким Петар Петковић рекао је ново хапшење показује да Курти наставља лов на Србе и да не жели да смири тензије.

Косовска полиција још није потврдила хапшење Трајковића, јавља дописник РТС-а.

Влада Србије је донијела је одлуку да се Кфору упути захтјев, у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН, за повратак српске војске и полиције на КиМ. Предсједник Србије Александар Вучић је рекао и да Кфор неће прихватити захтјев Србије.

Грађани су и даље на барикадама у настојању да, како кажу скрену пажњу на своје проблеме који трају мјесецима, а ескалирали су у нову фазу кризе хапшењем Миљана Аџића и Дејана Пантића.

Њих у Приштини оптужују за напад на службено лице и наводно организовање терористичких напада на полицију.

Њихово ослобађање је један од захтјева окупљених на барикадама као и повлачење специјалне полиције са сјевера Косова.

С озборим да су ставови Срба на сјеверу супротни ставовима власти у Приштини, чекају политичко рјешење и резултате активности међународних дипломата.

Са друге стране у Приштини кажу да је ситуација на сјеверу КиМ изазов.

 

 

 

(agencije)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img