spot_img
spot_img

Након писања “Аваза” да га провјерава Тужилаштво БиХ Милановић поручио: Мени могу “пуват”

spot_img
spot_img

Након што је портал “Аваза” објавио вијест да Тужилаштво БиХ провјерава кривичну пријаву против хрватског предсједника Зорана Милановића, предсједника Хрватске, а која се тиче негирања геноцида у Сребреници, он се огласио јуче.

Милановић је рекао да наведени злочини не могу бити исти, али да сви улазе у категорију гнусних, нељудских злочина.

– И ти то истражујеш. Чиме се бавите људи? Заиста имате Тужилаштво које се бави тиме? И то за некога ко је недодирљив за њих. Дакле, мени могу “пуват” што се каже у Далмацији. Ево оптужите руководство РС, они су у тим стварима врло брутални. Све их проведите, похапсите, али то није више турска царевина – поручио је Милановић.

Подсјећамо, одлуком бившег високог представника у нашој земљи Валентина Инцка крајем јула прошле године измијењен је Кривични закон БиХ на начин да се његовом члану 145. додао и став “ко јавно одобри, порекне, грубо умањи или покуша оправдати злочин геноцида, злочин против човјечности или ратни злочин утврђен правомоћном пресудом, казнит ће се казном затвора од шест мјесеци до пет година”.

Такође, јуче је Милановић помињао и Мајке Сребренице гдје је рекао гнусне изјаве, како оцјењује “Аваз”.

– Ако су тада биле мајке, а њихови синови војници, то су старе жене и увијек су се држале достојанствено и надам се да нису пале у кљешта бескрупулозних утилитаристичких муљатора из Сарајева. Ако јесу биће ми јако жао – изјавио је Милановић.

 

 

 

(agencije)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img