Нацистички поздрав матураната у Хрватској, са њима и професорица - nula49.com
spot_img
spot_img

Нацистички поздрав матураната у Хрватској, са њима и професорица

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Професорица хрватског језика у Индустријско-занатској школи у Славонском Броду објавила је на свом Фејсбук профилу фотографију матураната који са береткама на глави држе деснице у ваздуху у знаку нацистичког поздрава.

Будући ЦНЦ оператери имају црне мајице на којима пише “За норијаду спремни!”, али и маскирне панталоне. На фотографији је и њихова професорица хрватског језика Нивес Ромањек, која их са смијешком гледа са стране, исто у комбинацији црне мајице са натписом и маскирних панталона.

Директор те школе Лука Младиновић рекао је да је згрожен и фотографијом и објавом на друштвеној мрежи, те навео да није примијетио спорне натписе, иначе би, како каже, реаговао, преноси index.hr.

“Наравно да то не подржавамо. У школском су дворишту имали само беретке, нисам примијетио спорне натписе. Сви су били јако весели и ја сам их тамо лично поздравио, те испратио у поворку градом. Нисам примијетио спорне натписе, иначе бих реаговао”, рекао је он за СБплус, коментаришући фотографију.

Он каже да је пуно ученика, па је тешко обратити пажњу на све, али да је разредница требала да реагује.

“Индустријско-занатска школа је и те како осјетљива на овакве ствари. Нипошто не стојимо иза тога. Још једном ћемо све провјерити и утврдити одговорност”, рекао је директор.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img