spot_img
spot_img

Na Eurobasketu zabranili šajkače, Srbi otišli!

spot_img
spot_img

Srpskim navijačima u “Sinan Erdem” domu saopšteno je da više neće moći sa šajkačama da bodre “orlove”. “Odlučili smo da se vratimo”, rekao je jedan od navijača za “Novosti”.

Dvorana “Sinan Erdem” u Istanbulu, osim kada igra – tačnije kada je igrala – Turska, gotovo da zvrji prazna.

Koliko ostalih, malo je i navijača Srbije na Eurobasketu čija se završnica događa u najvećem turskom gradu, a nekolicina njih dolazila je na utakmice “orlova” sa nacionalnim obeležjima među kojima se isticala i šajkača.

Međutim, odlukom organizatora koji je u toku samog Evropskog prvenstva zabranio isticanje nacionalnih simbola (iako se to ne odnosi na sve, sudeći po fotkama koje stižu sa ostalih utakmica) kvartet naših iz Čačka mogao je da zadrži samo – brkove.

Momci koji su uzeli godišnje odmore kako bi bodrili drastično oslabljenu reprezentaciju Srbije tvrde da im je ova zabrana teško pala i da je ne razumeju baš najbolje.

Odlučili su da se vrate kućama…

“Odlučili smo da drugi deo takmičenja pratimo iz Srbije. Našoj reprezentaciji želimo da nam donese zlatnu medalju po koju smo došli u Tursku. Smatramo da je bolje da završnicu pratimo preko TV ekrana, ali sa šajkačama na glavama, jer smatramo da one donose sreću našim košarkašima”, rekao je jedan od članova grupe “Alvadžinica Solid”.

“Naravno, šajkače će ih dočekati na aerodromu”, nadovezao se drugi u razgovoru sa reporterom “Večernjih novosti”.

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img