spot_img
spot_img

Мушкарац који је пријетио и вријеђао у авиону пуштен на слободу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Више јавно тужилаштво у Београду уступиће Данској кривично гоњење против држављанина Данске Сулејмана Имамовића (58), који је пре два дана у авиону вређао и претио због ванредног слетања авиона на београдски аеродром Никола Тесла.

Имамовић, који је претходно саслушан у тужилаштву, је пуштен на слободу, пошто му је укинуто задржавање, речено је Тањугу у тужилаштву.

Предмет ће бити уступљен Краљевини Данској на даље поступање, имајући у виду да се ради о особи која је дански држављанин и да се на тај начин обезбјеђује поштовање начела целисходности и економичности поступка, напомињу у тужилаштву.

До инцидента је дошло 28. децембра око поноћи у авиону авио компаније Визер на релацији Билунд (Данска) – Тузла (БиХ), који је принудно слетио на београдски аеродром.

Имамовић се терети за извршење кривичних дјела расна и друга дискриминација и угрожавање безбједности ваздушног или поморског саобраћаја или непокретне платформе.

Имамовић је у авиону вријеђао, псовао и пријетио, присутне на националној и вјерској основи због слијетања авиона у Београд, пријетећи да ће чак срушити авион и убити и себе и жену.

 

 

 

(tanjug)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img