spot_img
spot_img

Muftija Jusufspahić se rasplakao u emisiji: Srbija i srpski narod nisu genocidni

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Muftija beogradski Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić gostovao je jutros u jutarnjem programu na K1 televiziji, i tom prilikom iznio svoj stav i viđenje o izglasanoj rezoluciji o Srebrenici.

Očiju punih suza on je istakao da je Srbija njegova zemlja, da je on Srbin muslimanske vjeroispovijesti, i da se Srbija i njen narod nikako ne mogu okarakterisati kao genocidni.

Tom prilikom otkrio je i da je njegova porodica nastradala u Srebrenici, ali i da su pojedinci ti koji žele da zavade narod, a kasnije da ubiraju plodove do kojih su došli bez i jednoj jedinog metka.

– Moja izjava je bila usmjerena ka miru, ka onome što nam Bog u Kuranu govori. Ja sam musliman koji je rođen u Srbiji, imam korijene i u Bosni i u islamskom svijetu razmišljao sam zašta treba čovjek da se uhvati u tim okolnostima, mi imamo pravila koja Bog daje, a to su: “Nećete ući u raj ako mi nećete vjerovati, a nećete vjerovati ako ne volite jedni druge”. Put ljubavi je put iskušenja, zemlja nije koncepirana da bude raj, jer mora da se odvoji crno od bijeloga. Pojedinci su imali namjere o ovome, a ne moja zemlja. Oni su željeli da nas iskoriste kao topovsko meso, ali mi nismo bića bez razuma i uma, a ne da se razumijemo u nekim političkim stvarima. Ova moja zemlja nije zemlja istrebljenja bilo kog naroda, dokaz sam ja, dokaz imamo i kod drugih ljudi. Ulice se zovu po raznim imenima koji su muslimanskog porijekla, to dokazuje da ovo ne može biti genocidan narod. U mojoj Srbiji, u mom Beogradu ima ljudi sa kojima se ja družim, ja nisam vidio ratnog zločinca – istakao je muftija beogradski.

Jusufspahić se osvrnuo i na to da je Srbija bila prva u Evropi koja je prihvatila islamsku vjeru, poslije mnogo godina koliko je bila pod Osmanskim carstvom.

 

(glassrpske.com)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img