spot_img
spot_img

Митровић трагичар, Србија и након више од 20 година без ЕП

spot_img
spot_img
spot_img

Фудбалери Србије ни након више од 20 година нису успјели да се пласирају на Европско првенство.

Они су у плеј-офу квалификација у Београду поражени од Шкотске након извођења пенала.

Након 120 минута игре било је 1:1.

Гол за Шкоте потигао је Рајан Кристи у 52. минуту, а изједначио је Лука Јовић у 90. минуту.

У првом полувремену није било Бог зна колико сјајних прилика, али је Србија била нешто конкретнија и више пријетила. Са друге стране, Шкотска се одлично бранила и није дозвољавала Орловима да пробију бедем.

У другом дијелу меча до гола Шкота није било неких прилика, а након њега гости су умртвили утакмицу, те Србија није проналазила начин да се тргне, све до 70 минута. Тада је Сергеј Милинковић-Савић покушао главом али је за мало био непрецизан.

Вриједна помена је и ситуација Шкота из 71. минута када су могли да ријеше меч. У великој прилици је био Кристи, али је шутирао поред гола.

Србија је коначно успјела мало да се тргне и преко Александра Митровића запријетила у 82. минуту, али су дефанзивци “Сукњица” одлично одрадили посао.

Велику шансу имао је Лука Јовић три минута касније. Младеновић је центрирао, а нападач Реала главом поред гола шутирао.

Онда коначно у 90. минуту Србија долази до изједначења. Лука Јовић тресе мрежу главом након изведеног корнера и враћа Орлове у игру.

Услиједили су продужеци, у којима је Србија показала мало више те покушала у два-три наврата преко Катаија и Јовића, али промјене резултата није било па се приступило пеналима.

Са бијеле тачке је било сигурно свих пет играча Шкотске, а трагичар за Србију је био Митровић који је промашио у задњој серији.

Србија тако остаје без Европског првенства и овај пут.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img