Mitropolija se oglasila o stanju Amfilohija

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je večeras da je mitropolit Amfilohije pozitivan na virus korona i da je prethodne dane proveo u izolaciji.

“Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, ušao je danas u cetinjsku Bolnicu ”Danilo I”, radi rutinske zdravstvene kontrole a povodom planiranja njegovih predstojećih pastirskih aktivnosti”, saopšteno je iz Mitropolije.

- Reklama -

“Prethodne dane, Mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je danas utvrđeno da je njegovo opšte zdravstveno stanje uredno (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, kovid-test je potvrdio da je Vladika inficiran ovim virusom, pa je baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija”, dodaje se u saopštenju.

Opšte mišljenje ljekara, poručuju iz Mitropolije, je da je Mitropolitovo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivni rezultat pomenutog testa, sasvim stabilno i pod kontrolom.

“Pozivamo braću i sestre na usrdnu molitvu punu vjere i ljubavi – kako za mitropolitovo što skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih oboljelih”, istaknuto je u saopštenju Mitopolije crnogorsko-primorske.

 

 

 

 

(BN)

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime