spot_img
spot_img

Мала побједа плавооке Лане: Дјевојчица јуче оперисана, али за њен потпуни опоравак недостаје још 400.000 долара

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Мала Лана Јовановић која са непуних годину дана болује од спиналне мишићне атрофије јуче је оперисана и уграђен јој је пег који јој помаже да се храни и ојача, објавили су родитељи плавооке дјевојчице на Фејсбуку.

Лана је већи дио свог малог живота провела на лијечењу, а толико мучења не заслужује једно тако младо и крхко биће. Међутим, њени родитељи се надају да ће ова операција помоћи њиховој дјевојчици као и да ће јој то бити посљедња операција. Оно што им такође улива наду је што је од 2,4 милиона долара колико је неопходно за лијечење мале Лане до сада прикупљено два милиона те се приближавају циљу, преноси Блиц.

– Ево лијепих вести. Лани је данас уграђен пег и све је добро прошло. Он ће јој помоћи да напредује, да поврати снагу јер је она уморна јако и слаба. Хвала вам свима што се трудите за малу принцезу и што организујете базаре, турнире и свашта нешто интересантно како би Лана добила лијек. У томе је суштина, да лек добије ШТО ПРИЈЕ јер је њен организам сада рањив и свака прехлада може бити кобна за њу. Молим се да ово буде задња операција на њеном тијелу. Њен мали, слатки стомачић данас има сонду и јако ми је тужно да га видим таквог. Али надамо се да ће када добије Золгенсму мишићи да ојачају и пег ћемо извадити. Зато сада МОЛИМО ВАС наставите као до сад и да СВИ побиједимо болест! ЗА ЛАНУ ЈЕР МИ ТО МОЖЕМО! – стоји на профилу “За Ланину животну битку”.

Спинална мишићна атрофија, тип 1, који има и Лана, веома је опака и смртоносна болест за бебе. Оне никада не могу чак ни да дођу до стадијума када самостално сједе. Њима је у каснијој фази потребна и сонда за храњење, апарати за дисање, па и апарат за кашљање.

На крају, наступа тотална парализа, а беба више не може ни да се осмјехне. Уз помоћ механичке вентилације дјеца са овом болешћу могу да живе и дуже од двије године, али захтијевају сталну и интензивну његу.

Лијек кошта 2,1 милиона долара.

Лани можемо да помогнемо на сљедеће начине:

Слањем СМС поруке: Упишимо 808 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман808 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000069907-42

Уплатом на девизни рачун: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег ПаyПал налога путем линка: PayPal

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img