Krizni štab Srbije donio novu mjeru: Za strane državljane obavezan PCR test

Strani državaljani neće moći da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa, ne starijeg od 48 sati, dok će građani Srbije moći da uđu bez testa u zemlju, ali će onda morati u karantin, saopštila je ministarka i članica štaba Darija Kisić-Tepavčević.

Ta mjera važiće od 20. decembra, najvjerovatnije do 10. januara, u zavisnosti od epidemiološke situacije, rekla je Kisić Tepavčević nakon sjednice Kriznog štaba.

- Reklama -

“Krizni štab je danas doneo odluku prema kojoj će na graničnim prelazima biti vršena pojačana kontrola uz obavezan PCR test za sve strane državljane koji žele da uđu u našu zemlju”, rekla je Kisić Tepavčević.

Test će biti potreban za sve strane državljane, bez obzira na to iz koje zemlje ulaze u Srbiju.

“Što se naših državljana tiče, Ustav imgarantuje ulazak u zemlju i oni su uvek dobrodošli. Za njih će važiti obavezna kućna izolacija u trajanju od 10 dana, ako nemaju negativan PCR test. Taj karantin mogu da prekinu negativnim PCR testom”, objasnila je Kisić Tepavčević.

“Srbija neće ni na koji način zatvarati granicu za ljude iz Republike Srpske, bez obzira na epidemiološku situaciju u Srbiji i RS”, saopšteno je danas nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime