spot_img
spot_img

Колапс у Београду: Дојаве о бомбама на мостовима, тржним центрима, стадиону и зоолошком врту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након пријетећих дојава о постављеном експлозиву у београдским основним школама, стигла је нова пријетња – постављене бомбе на мостовима у Београду, у тржним центрима, зоо врту, ресторанима, жељезничкој станици…

Како се наводи, међу локацијама су Бранков мост, Мост Газела, Нови жељезнички мост, Мост на Ади, Панчевачки мост, Народни музеј, Делта Цитy, ТК “Змај”, Ада Малл, Тржни центар Стадион, Тржни центар Коњарник, Београдски зоолошки врт, Јавни акваријум и тропикаријум, Мекдоналдс, Бежанијска коса (Партизанске авијације, Београд), Евродом београдски аеродром, Главна станица Београд, Предсједникова кућа, Градско вијеће, свака електрана, сваки објекат за пречишћавање воде и руска амбасада.

На адресу Тржног центра Стадион у Београду стигла је дојава о подметнутој бомби, гдје је заказана утакмица између Вождовца и Партизана у Супер лиги Србије.

“Партизан је у контакту са ФК Вождовац и након прегледа МУП-а Србије и потврде да се утакмица може одиграти наставићемо са утврђеним активностима за данас”, навео је Партизан у кратком саопштењу, преноси НоваС.

Агенцији Бета је у МУП-у Србије потврђена ова информација и речено да је преглед у току.

Претходно је у 21 основну школу, прије почетка поподневне смјене, стигла дојава о бомбама. Емаил са обавјештењем је послат са исте адресе, као и јутрос када је иста порука стигла у 97 основних школа.

Због дојава је отказана и настава у поподневној смјени у већини школа, а настава ће се одвијати онлајн.

Подсјећамо, велики број основних школа у Београду, њих 97, као и поједине средње школе, јутрос је добило дојаве о бомбама. Након детаљних провера већине школа, утврђено је да су дојаве биле лажне.

Припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и Вишим јавним тужилаштвом у Београду интензивно истражују ове случајеве, а у рад је укључено и Посебно одељење за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Због великог броја дојава о бомбама сви расположиви капацитети контрадиверзионих јединица МУП-а ангажовани су на прегледу објеката и установа на чије су адресе упућене дојаве, које су до сада све биле лажне и како се сумња усмјерене на изазивање панике и узнемирења грађана, наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Београду.

 

 

(novas.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img