spot_img
spot_img

Кажњени ФСС, Кокеза и Крстајић, Џаки и Шаћирију само упозорење

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ФИФА је данас упозорила и са 54.000 франака казнила Фудбалски савез Србије (ФСС) због “истицања дискриминаторских натписа и порука” навијача.

Ројтерс преноси да су предсједник ФСС Славиша Кокеза и селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић кажњени са по 5.000 швајцарских франака и упозорени због коменатара изречених након утакмице Свајцарска-Србија, одигране прошлог петка, која је завршена резултатом 2:1 за Швајцарце.

ФИФА само упозорила Џаку и Шаћирија, казна 10.000 франака

ФИФА је данас, због показивања рукама албанског националног симбола двоглавог орла, изрекла упозорење и новчану казну од 10.000 швајцарских франака играчима швајцарске фудбалске репрезентације Граниту Џаки и Џердану Шаћирију.

ФИФА је образложила да су кажњени због неспортског понашања.

Капитен Швајцараца Стефан Лихтштајнер, који је такође рукама показивао албанског двоглавог орла, уз опомену је добио казну од 5.000 швајцарских франака.

Сва тројица ће моћи и даље да наступају за Швајцарску на Свјетском првенству у Русији.

АП подсјећа да је дисциплински панел ФИФА могао да им одреди по двије утакмице забране играња да је њихово понашање на утакмици одиграној против Србије прошлог петка, у којој је Швајцарска тријумфовала са 2:1, оцијењено као провоцирање јавности.

 

 

 

 

 

(TANJUG)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img