Kažnjeni FSS, Kokeza i Krstajić, Džaki i Šaćiriju samo upozorenje

FIFA je danas upozorila i sa 54.000 franaka kaznila Fudbalski savez Srbije (FSS) zbog “isticanja diskriminatorskih natpisa i poruka” navijača.

Rojters prenosi da su predsjednik FSS Slaviša Kokeza i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kažnjeni sa po 5.000 švajcarskih franaka i upozoreni zbog komenatara izrečenih nakon utakmice Svajcarska-Srbija, odigrane prošlog petka, koja je završena rezultatom 2:1 za Švajcarce.

- Reklama -

FIFA samo upozorila Džaku i Šaćirija, kazna 10.000 franaka

FIFA je danas, zbog pokazivanja rukama albanskog nacionalnog simbola dvoglavog orla, izrekla upozorenje i novčanu kaznu od 10.000 švajcarskih franaka igračima švajcarske fudbalske reprezentacije Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju.

FIFA je obrazložila da su kažnjeni zbog nesportskog ponašanja.

Kapiten Švajcaraca Stefan Lihtštajner, koji je takođe rukama pokazivao albanskog dvoglavog orla, uz opomenu je dobio kaznu od 5.000 švajcarskih franaka.

Sva trojica će moći i dalje da nastupaju za Švajcarsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

AP podsjeća da je disciplinski panel FIFA mogao da im odredi po dvije utakmice zabrane igranja da je njihovo ponašanje na utakmici odigranoj protiv Srbije prošlog petka, u kojoj je Švajcarska trijumfovala sa 2:1, ocijenjeno kao provociranje javnosti.

 

 

 

 

 

(TANJUG)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime