Jednoglavno: Ljubiša Tumbaković je novi selektor Srbije

Sve ono što se danima šuškalo, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu: Ljubiša Tumbaković novi je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Izvršni odbor FSS je na današnjoj sjednici samo prihvatio prijedlog koji je iznijela Stručna komisija i potvrdio da će Tumbaković od danas biti za kormilom državnog tima. I to je izglasan – jednoglasno!

Tako je popularni Tumba, doskorašnji selektor Crne Gore, najzad dobio dugo čekanu šansu, za koju je mislio da je neće ni dobiti. Prije mjesec dana, kada je prvi put pomenuto da bi mogao da preuzme “orlove”, rekao je da od toga nema ništa, jer je on “vječiti kandidat”.

Bivši trener Partizana, sa kojim je ostvario najveće uspjehe u karijeri, pregovore je prethodnih dana vodio sa Nenadom Bjekovićem, potpredsjednikom FSS-a. Nekada su bili najbliži saradnici, pa nekoliko godina nisu ni razgovarali, a sada su “osuđeni” da ponovo budu tijesno sarađuju, zbog potrebe reprezentacije Srbije.

Tumbaković bi trebalo u utorak da bude zvanično predstavljen javnosti kao novi selektor, kada će dati i odgovore na neka bitna pitanja koja se tiču reprezentacije, počev od toga da li će se njegovim imenovanjem vratiti u sastav i Luka Milivojević, Matija Nastasić, Marko Grujić… fudbaleri koji su bili u sukobu sa prethodnim selektorom Mladenom Krstajićem.

Težak posao čeka Tumbakovića, jer će na klupi “orlova” debitovati 7. septembra protiv Portugala u Beogradu, a to je meč koji ne smije nikako da se izgubi, ako se želi plasman na Evropsko prvenstvo osvajanjem nekog od prva dva mjesta u kvalifikacionoj grupi.

Pored Ljubiše Tumbakovića, od dana kada je smijenjen Mladen Krstajić, kao kandidati za selektora pominjali su se i Radomir Antić, Veljko Paunović, Slaviša Jokanović, Vladimir Ivić, Dragan Stojković…

Sa nekima od njih su čelnici FSS-a razgovarali, ali na kraju je ostao Tumbaković kao jedina realna opcija. I dobio je danas aklamativnu podršku Izvršnog odbora.

 

 

 

 

(mozzart sport)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime