spot_img
spot_img

Хрватској смета „јасеновачки мит”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Извршни одбор Српске академије наука и уметности сопштио је данас да су „упркос искуству, чланови САНУ затечени „примитивним тоном мржње у објави Хрватске академије знаности и умјетности ‘Прилози за заштиту хрватских националних интереса приликом преговора Републике Хрватске са Босном и Херцеговином, Црном Гором и Србијом у погледу њихова уласка у Еуропску Унију'“.

„Без илузија да ће се ико од оних у међународној заједници који су нас неуморно подучавали новим цивилизацијским вредностима огласити поводом овог хушкачког политичког памфлета, сами, управо из поштовања према свим жртвама ‘логора смрти’, нећемо улазити у обезвређени простор реплике „са онима који бесрамно користе израз ‘јасеновачки мит’. Али је добро и корисно да знамо шта мисле”, навде у САНУ.

У објави ХАЗУ се наводи да „треба престати с потицањем непријатељства према Хрватској и прогоном хрватских држављана уз одрицање од великосрпске пропаганде-питање Буњеваца, језика, јасеновачки мит, однос према Алојзију Степинцу и друго”, преноси Бета.

 

 

 

(beta)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img