spot_img

Fiskalni račun iz Hrvatske hit na internetu

Published:

- Advertisement -

Hrvatski portali objavili su fotografiju fiskalnog računa iz Dubrovnika prema kojem su capuccino i bijela kafa plaćeni čak 92 kune, odnosno skoro 25 KM.

Fotografija je ubrzo postala pravi hit na internetu, a na društvenim mrežama izazvala je burne reakcije. Dva pića za više 24 konvertibilne marke ipak nisu česta pojava u Dalmaciji mada su cijene višestruko ozbiljnije u poređenju s onim bosanskohercegovačkim.

Visoke cijene u odnosu na uslugu koja se nudi – glavni su razlog zašto će većina ove godine ljetovati u Turskoj ili nekoj drugoj zemlji u kojoj je odnos cijene i usluge mnogo prihvatljiviji.

Turska je prva na listi po izboru bh. građana kao najpopularnija destinacija za ljetovanje. Hrvatska to više nije, kažu iz turističke agencije. Ljetovanje na Jadranu manje je popularno obzirom da su aranžmani cjenovno isti kao npr. u Turskoj koja nudi mnogo bolju uslugu i avioprevoz.

“Cijena aranžmana 7 noćenja u Turskoj u hotelu sa 5 zvjezdica i all inclusive usluga iznosi od 800 KM, pa na više…ide to do mnogo većih suma. A na Jadranu imate samo par hotela koji nude takve usluge i cijene su iste ili dosta veće, a nemate obezbijeđen prevoz”, kazao je Dino Imamović, turistički agent.

Prosječna mjesečna plata u BiH iznosi 870 KM. Ako se odlučite ljetovati na Hrvatskom primorju za to ćete morati izdvojiti minimalno dvije prosječne plaće. To znači i da je godišnji odmor u Hrvatskoj za porodicu sa dvoje djece skoro pa nedostižan.

 

 

 

 

(N1)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img