Dijaspora ipak krenula na Balkan?

Na granici Austrije ka Mađarskoj i Sloveniji danas poslije podne došlo je do formiranja kilometarskih kolona, pa se dugo čeka na prelazak granice.

Na graničnom prelazu Nikelsdorf, na ulazu u Mađarsku, se već u 14 sati, zbog gužve čekalo dva sata, javlja dopisnik Tanjuga iz Austrije.

- Reklama -

U prepodnevnim satima nije bilo gužvi, ali je od 13 sati veća frekvencija vozila, tako da je sa najprije 15 minuta pre podne, čekanje na prelazak rastao na sat vremena, a onda i na dva sata.

Na graničnom prelazu Špilfeld, ka Sloveniji, od jutros je prisutna kilometarska kolona kamiona, koja je već dostigla više od 10 kilometara, a sve je veća i kolona putničkih vozila.

Gužve na oba prelaza koje obično koriste građani porijeklom iz država regiona za povratak u domovinu, ukazuje na to da je, ipak, jedan veliki broj građana njih krenuo u Srbiju i ostale države.

Mnogi su krenuli kako bi proslavili Svetog Nikolu, koji se sutra obeiejžava, kao i prije početka školskog raspusta, koji startuje u srijedu, kako bi izbjegli obavezan PCR test ili karantin, što je mjera koja stupa na snagu u Srbiji u nedjelju, 20. decembra.

 

 

 

(tanjug)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime