spot_img
spot_img

Црногорци “закључали” ријалити програме из Србије да би заштитили дјецу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

То је последица иницијативе коју је поднео “Медиа центар” због “дугогодишњег емитовања ријалити програма у којима се често промовишу насиље и говор мржње”

Како би заштитили малолетнике од штетних садржаја на телевизији, у Црној Гори ће бити ограничено емитовање ријалити програма из Србије, преносе подгоричке Вијести.

Ту одлуку је донела Агенција за електронске медије (АЕМ) Црне Горе, а на иницијативу “Медиа центра”.

Директор те организације, “Медиа центра” Горан Ђуровић рекао је да су у центру задовољни одлуком.

“Годинама телевизије из републике Србије преко кабловских оператера емитују током целог дана ријалити програме у којима се често промовише насиље и говор мржње”, нагласио је Ђуровић.

Он је додао и да је уверен да АЕМ не би донео одлуку да прихвати иницијативу “Медиа центра” да за то није добила јасну политичку наредбу од власти.

Министар културе у Црној Гори Александар Богдановић, позвао је прошлог месеца ту агенцију одговорну за регулисање рада електронских медија да предузме мере због, како је навео, вишемесечне негативне кампање, коју против Црне Горе спроводе неке српске телевизије.

Из АЕМ-а су ипак одлуку да ријалити програми из Србије буду под шифром објаснили као последицу потребе унапређења заштите малолетника, од садржаја који могу штетити њиховом физичком, менталном или моралном развоју, наводе Вијести.

(nedeljnik.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img