spot_img
spot_img

Cijela Srbija na nogama zbog Danke: Prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Sistem “Pronađi me” aktiviran je danas prvi put u Srbiji zbog nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u okolini Bora.

Kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, djevojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i crne patike.

Kako je Tanjugu rečeno u Policijskoj upravi Bor, potraga za devojčicom, koja je nestala u mestu Banjsko Polje kod Bora oko 13 časova je u toku. Na terenu su policija i vatrogasci, kao i građani koji su se uključili u potragu. Platforma „Pronađi me“ namenjena je za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica, koji će omogućiti brzu distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove infromacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obavještavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloljetnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem „SMS“ poruke svim građanima preko njihovih mobilnih operatera, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, željezničkim i autobuskim stanicama.

 

 

(glassrpske.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img