CG: Muškarac bacio bombu na ambasadu SAD pa izvršio samoubistvo

Nepoznati napadač bacio je bombu na ambasadu SAD u Podgorici, da bi se neposredno nakon toga razneo bombom ispred tog diplomatskog predstavništva.

Iz Uprave policije kazali su da je u pitanju ručna bomba – kašikara, prenosi portal CdM. Neki mediji su preneli da je napadač azilant.

- Reklama -

Oglasila se i američka ambasada koja je u saopštenju medijima navela da se napad dogodio oko ponoći i da službenici ambasade sarađuju sa policijom na identifikovanju napadača. Zgrada ambasade nije oštećena.

Viša državna tužiteljka Crne Gore Tanja Čolan Deretić izjavila je danas da je o detaljima napada na ambasadu SAD u Podgorici obavestila Specijalno državno tužilaštvo.

Čolan Deretić, koja je izvršila uviđaj nakon događaja, rekla je za RTCG da su prikupljeni svi tragovi s lica mesta koji će biti poslati na veštačenje, dok je telo stradalog poslato na obdukciju. “Nakon obaveštenja da je u blizini ambasade SAD jedna osoba smrtno stradalo izašla sam na lice mesta. Istovremeno sam obaveštena da je eksplozivna naprava bačena i na zgradu ambasade SAD, pa sam zato o ovome obavestila Specijalno državno tužilaštvo”, dodala je ona.

O napadu se ranije oglasila i Vlada Crne Gore.

“Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva to lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi, kašikari. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem, objavila je Vlada Crne Gore na Tviteru saopštenje Uprave policije.

 

 

 

 

(b92.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime