spot_img
spot_img

БГ: Мајка оставила дијете у возилу, паук однио ауто

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ЈКП Паркинг сервис у Београду поднио је пријаву Градском центру за социјални рад због занемаривања дјетета против мајке.

Мајка Јелена М. је у понедјељак око 19 сати оставила шестомјесечну бебу у вечерњим сатима саму и без икаквог надзора у аутомобилу.

“Паук” је однио аутомобил због непрописног паркирања, а нико није примјетио да је дијете унутра. Драма је почела када је Јелена М. у 18.56 паркирала свој аутомобил у Улици Високог Стевана у Београду. Правдала се да је хтјела да сврати до мужа, а бебу је оставила у аутомобилу да се не смрзава.

“Паркинг сервис” је у том тренутку однио аутомобил, а радници нису примјетили бебу, јер је био мрак.

Због цијеле ове ситуације ЈКП “Паркинг сервис” поднио је пријаву Градском центру за социјални рад због занемаривања дјетета против мајке дјетета.

Наиме, радници “Паркинг сервиса” су у 18.55 часова у Улици Високог Стевана код броја 23 примјетили непрописно паркирано возило.

Од тренутка када је возило опажено до тренутка када је започео сам поступак уклањања, који такође траје неколико минута, прошло је између 15 минута и у том периоду беба је остављена у возилу без родитељског надзора.

“Био је мрак, а из возила се није чуо никакав звук, шум, нити плач, који би указивао да се у њему налази беба. Возач дизалице је након утовара возила, за које је добио налог за преношење, кренуо ка плацу Паркинг сервиса за смештај непрописно паркираних возила у Дунавској улици. У тренутку када је дизалица паук ушла у Дунавску улицу, радник је обавештен од стране диспечера да се у подигнутом возилу налази беба”, наводи се у саопштењу ЈКП “Паркинг сервиса”.

Овај податак диспечер је добио од запослених у Корисничком сервису, који су примили позив мајке, која је у паркираном возилу оставила бебу.

На тридесетак метара од плаца “Паркинг сервиса” у Дунавској улици, дизалицу је сустигао отац вичуц́и да се у возилу налази беба.

Радници су, заједно са оцем, утврдили да је беба добро и процијенили да није безбједно спуштати возило на улици. Када су отворили аутомобил, беба је спавала.

“Поставља се питање колико је беба пре извршеног опажаја била сама, без родитељског надзора у возилу. Сходно напред наведеном, ЈКП Паркинг сервис, је поднео пријаву Градском центру за социјални рад због занемаривања детета против мајке детета”, наводи се у саопштењу.

 

 

 

(blic.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img