spot_img
spot_img

Albanski fudbaler psovao Srbiju i Makedoniju

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Reprezentativac Albanije Mirlind Daku posle meča prišao je tribini na kojoj su bili smešteni albanski navijači i poveo gnusno skandiranje

Reprezentacije Albanije i Hrvatske podelile su bodove u drugom kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali su osim bodova podelili i mržnju prema Srbiji.

Fudbalski savez Srbije (FSS) će od Evropske fudbalske unije (UEFA) tražiti najstrože moguće kazne za FS Hrvatske i Albanije zbog povika „Ubij Srbina” koji su se čuli juče tokom meča grupe B na Evropskom prvenstvu, rekao je sinoć generalni sekretar FŠ Jovan Šurbatović.

„Skandalozno. FŠ će zahtevati od UEFA da preduzme sankcije, po cenu da ne nastavimo Euro. Ovo zahteva najteže sankcije uz napomenu, da se ne ponovi”, rekao je Šurbatović u direktnom uključenju za Radio Televiziju Srbije.

Ono što je najtužnije, skandalozne poruke nisu uzvikivali samo navijači, već i sami fudbaleri.

Reprezentativac Albanije Mirlind Daku posle meča prišao je tribini na kojoj su bili smešteni albanski navijači i poveo pogrdno skandiranje.

Uzeo je megafon u ruke, opsovao Srbiju i Makedoniju i poveo gnusno skandiranje, prenosi makedonski portal “Sport1.mk”.

„Mi smo narod otvorenog srca. Apelujem na naše navijače da budemo gospoda, kao što to i jesmo i kao što smo bili protiv Engleske. Isto tako, zahtevaćemo da UEFA najstrože kazni saveze Albanije i Hrvatske. Takvim stvarima nije mesto u sportu. Ne želimo da učestvujemo u tome. Ako UEFA ne bude kaznila izgrednike, razmislićemo šta ćemo dalje. Očekujemo rigorozne kazne”, zaključio je Šurbatović u uključenju za RTS.

 

 

(politika.rs)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img