spot_img
spot_img

Albanci se automobilima zaletjeli na Srbe okupljene u Gračanici

spot_img
spot_img

Više automobila koje su vozili Albanci zaletjelo se danas na Srbe okupljene na protestu ispred Policijske stanice u Gračanici zbog hapšenja Dragiše Milenkovića, javio je dopisnik Srne.

Albanci su se na Srbe zaletjeli u prisustvu policije, koja nije reagovala.

Policija je izdala nalog Srbima da se udalje sa puta, koji su potom krenuli u šetnju u krug preko dva pješačka prelaza ispred Policijske stanice zbog čega je saobraćaj bio zaustavljen.

Protesti Srba u Gračanici za danas su završeni, a novi će, kako je najavila predsjednik opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, biti održani sutra u podne.

U međuvremenu članovi porodice Dragiše Milenkovića su u pratnji policije otišli da ga posjete u Prištinu gdje je u toku njegovo saslušanje u prisustvu advokata Dejana Vasića.

Iz pravca srpskih sela prema Gračanici danas su u toku radovi na putu zbog navodne rekonstrukcije i saobraćaj je zbog toga obustavljen. Srbi iz tog razloga nisu mogli da u većem broju prisustvuju današnjem protestu.

Pripadnici ROSU uhapsili su jutros Srbina Dragišu Milenkovića iz naselja Kišnica u Gračanici.

Prema navodima policije, Milenković se nalazio na spisku koje je sastavila albanska organizacija Civilno društvo Kosova zbog sumnje da je 1999. godine tokom sukoba na Kosovu i Metohiji navodno počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom u naselju Kišnica.

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img