Албанци се аутомобилима залетјели на Србе окупљене у Грачаници - nula49.com
spot_img
spot_img

Албанци се аутомобилима залетјели на Србе окупљене у Грачаници

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Више аутомобила које су возили Албанци залетјело се данас на Србе окупљене на протесту испред Полицијске станице у Грачаници због хапшења Драгише Миленковића, јавио је дописник Срне.

Албанци су се на Србе залетјели у присуству полиције, која није реаговала.

Полиција је издала налог Србима да се удаље са пута, који су потом кренули у шетњу у круг преко два пјешачка прелаза испред Полицијске станице због чега је саобраћај био заустављен.

Протести Срба у Грачаници за данас су завршени, а нови ће, како је најавила предсједник општине Грачаница Љиљана Шубарић, бити одржани сутра у подне.

У међувремену чланови породице Драгише Миленковића су у пратњи полиције отишли да га посјете у Приштину гдје је у току његово саслушање у присуству адвоката Дејана Васића.

Из правца српских села према Грачаници данас су у току радови на путу због наводне реконструкције и саобраћај је због тога обустављен. Срби из тог разлога нису могли да у већем броју присуствују данашњем протесту.

Припадници РОСУ ухапсили су јутрос Србина Драгишу Миленковића из насеља Кишница у Грачаници.

Према наводима полиције, Миленковић се налазио на списку које је саставила албанска организација Цивилно друштво Косова због сумње да је 1999. године током сукоба на Косову и Метохији наводно починио ратни злочин над цивилним становништвом у насељу Кишница.

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img