spot_img
spot_img

Свечано отворена школска фискултурна сала у Омербеговачи

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић данас је свечано отворио школску фискултурну салу у подручној Другој основној школи у насељу Омербеговача коју похађа 53 ученика у пет одјељења разредне наставе.

Како је рекао градоначелник, у изградњу школске фискултурне сале уложено је око пола милиона конвертибилних марака, а ради се о објекту који ће задовољити потребе ученика, али и мјештана.

„У кратком времену дошло је до реализације пројекта изградње школске фискултурне дворане у Омербеговачи и то представља континуитет рада Владе на изградњи фискултурних школских дворана. Овим чином Влада је скоро постигла свој циљ да у свим подручним школама гдје је исказана потреба, наравно и оним које су матичне, имамо изграђене дворане. У овом тренутку око 25 фискултурних дворана имамо на подручју Дистрикта што је уистину један импозантан број. Остало је још да у потпуности реализујемо већ започету изградњу дворане у Буквику, Броду и Поточарима. Дефинитвно ми настављамо радити и у наредној години и интезивирати ћемо активности на изградњи преостале још четри школске фискултурне дворане“, истакао је Кадрић.

Градоначелник је подсјетио да је планирана и фискултурна дворана у ЈУ Пољопривредној и медицинској школи што, како је казао, додатно потврђује опредјељење да се створе једнаки услови свим ученицима на подручју Дистрикта.

Свечано је школску фискултурну салу отворио и шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ Зоран Булатовић.

„Велико ми је задовољство што у првој години мандата имам прилику да отворимо двије фискултурне сале за потребе подручних школа и наших ученика. У овој години почели смо с радом и на новом објекту фискултурне сале у подручној школи у Поточарима. Максимално се трудимо да радимо све оно што је у интересу наших ученика и што може да побољша извођење наставе с циљем правилног развијања ученика кроз активности“, казао је Булатовић.

Помоћница директора Друге основне школе Маида Губаљевић након свечаног отворења фискултурне школске сале казала је да је то велики значај за ученике и наставнике.

„Изградња сале је велики значај за наше ученике јер настава се у протеклим годинама одвијала у учионицама или на вањским теренима. Сви смо поносни, а посебно наши ученици“, казала је Губаљевић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img