spot_img
spot_img

Протести поводом убиства Едина Зејћировића: Грађани траже увођење казне доживотног затвора

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Брчком је данас почело потписивање петиције за увођење казне доживотног затвора, која ће бити прослијеђена Скупштини Брчко дистрикта, Народној скупштини Републике Српске, Парламенту Федерације БиХ и Парламентарној скупштини БиХ.

Потписивање петиције организовано је током мирног скупа на Тргу правде, гдје су се окупили чланови породице убијеног Брчака Едина Зејћировића, његови пријатељи и суграђани како би исказали незадовољство стањем у друштву и затражили увођење казне доживотног затвора за најтежа кривична дјела.

Мирза Фазлић, адвокат породице Зејћировић, рекао је новинарима да казна доживотног затвора има превентивно дјеловање према сузбијању најтежих облика кривичних дјела и да не постоји у кривично-правном законодавству у БиХ.

“У европском законодавству постоји таква врста кривично-правне санкције и неке земље у окружењу су је већ увеле, док су друге у поступку предлагања таквих измјена и допуна закона о кривичном поступку”, подсјетио је Фазлић.

Он каже да породица Зејћировић има пуно повјерење у рад правосудних институција дистрикта, те да од Тужилаштва очекује провођење брзе и ефикасне истраге и подизање оптужнице за четири ухапшена лица осумњичена за убиство Едина и квалитетно заступање оптужнице код судова.

Един Зејћировић је отет, потом мучен и убијен 17. новембра у Вучиловцу код Брчког, а његово тијело пронађено у ријеци Сави.

Полиција Брчко дистрикта је у кратком року пронашла осумњичене за то убиство, а ријеч је о Суваду Дједовића, Суану Халиловићу, Нихаду Хукићу и Самиду Шабановићу, против којих је Тужилаштво отворило истрагу. Осумњичени се тренутно налазе у притвору.

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img