spot_img
spot_img

Потврђена оптужница разбојнику: Уз пријетњу ножем од раднице одузео новац

spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Бобана Николића (47)* из Младеновца, у Републици Србији, због сумње да је прије три године у једном трговинском објекту у брчанском насељу Диздаруша, уз пријетње ножем радници, починио разбојништво.

Оптужницом потврђеном пред Основним судом у Брчком, Николић је оптужен да је 20. јануара 2020. године, у улици Заима Мушановића, употребом силе према радници трговинске радње Елди-Сабина одузео дневни пазар у износу од око хиљаду КМ. Њему се ставља на терет да је, након што је претходно више пута ту долазио у куповину, у вечерњим сатима 20. јануара, у намјери прибављања противправне имовинске користи, ушао у наведени трговински објекат.

Он је затим, како се наводи у оптужници, пришао иза пулта и ухвативши радницу А. Д. за косу ставио јој нож под врат рекавши јој „Дај паре!“. Усљед упућене пријетње ножем и бојазни за властити живот, А. Д. му је рекла да сам узме паре из касе, јер је откључана. Пошто је из касе одузео дневни пазар у износу од око хиљаду КМ, Николић је при изласку из објекта запријетио оштећеној да ће је убити, уколико изађе за њим.

Оптужени је употребом силе и пријетњом да ће директно напасти на живот и тијело неког лица за себе прибавио противправну имовинску корист у износу од око 1.005,00 КМ, за који износ је оштетио власницу трговинског објекта – закључује се у оптужници за кривично дјело Разбојништво (из члана 283 став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ).

Иако је у интензивној сарадњи с Полицијом Брчко дистрикта БиХ, кривично дјело брзо расвијетљено и починилац одмах идентифициран, Николић је и поред расписане потраге, дуго био недоступан органима гоњења дистрикта Брчко.

Као држављанин Републике Србије, који је око три мјесеца прије извршења разбојништва имао непријављен боравак у Брчком, он се по извршењу кривичног дјела вратио у Младеновац. Како по захтјевима бх. правосудних органа нити тамо није пронађен, за њим је расписана међународна потјерница, која је 31. марта ове године резултирала његовим хапшењем и спровођењем брчанском правосуђу. Тужилаштво Дистрикта га је одмах испитало у својству осумњиченог, након чега је, усљед опасности од бјекства, Основном суду предложило одређивања притвора према њему.

Тужилачки приједлог је прихваћен, па је Николићу одређен притвор у трајању од једног мјесеца. У међувремену, Тужилаштво је окончало истрагу и против њега подигло оптужницу којом је, ради успјешног вођења кривичног поступка, тражило продужење притвора Николићу. Пошто је у цијелости потврдио оптужницу, Основни суд продужио је притвор оптуженом за два мјесеца, оцијенивши да и даље постоје разлози због којих му је притвор првобитно био одређен.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img