Pelagićevo: Otvoren Trg 9. januar i Spomen-kompleks “Vaso Pelagić”

- Reklama -

U Pelagićevu je svečano otvoren Trg 9. januar i Spomen-kompleks Vaso Pelagić, u čiju izgradnju je Vlada Srbije uložila oko 400 hiljada maraka. Vlada Srpske je samo u posljednje dvije godine pomogla ovu opštinu u izgradnji infastrukturnih objekata u koje je uloženo oko 1,6 miliona maraka.

Za građane je Trg 9. januar prostor oko koga će se mještani svakodnevno okupljati. U jednom krugu su spomen-kompleks Vaso Pelagić, adminsitarivna zgrada, spomen- soba poginulim u zadnjem ratu, i crkva.

- Reklama -

Pomoć Vlade Srpske Pelagićevu počela je 2010. godine kada je sagrađena sportska dvorana, a kasnije nastavljena mnogim infratsrukturnim objektima među kojima i administrativna zgrada za koju je Vlada nedavno izdvojila oko 950 hiljada maraka.

– Realizovali smo mnoge projekte kao što su infrastrukturni projekti, revitalizacija određenih magistralnih i regionalnih puteva, revitalizacija makadamskog u asfalne puteve preko 45 kilometara – naveo je načelnik Pelagićeva Simo Stakić.

– Vlada Republike Srpske vodi računa o svakom dijelu Srpske, nastoji na podstiče razvoj, da pomaže razvoj. Taj razvoj je lakši kada na čelu opštine imate administraciju koja je inventivna, koja želi rad i da razvija svoje područje – istakao je ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Otvaranje Trga 9. januar, prvog u Posavskom dijelu Republike Srpske je za boračku organizaciju od izuzetnog značaja.

– Prosto mi moramo shvatiti značaj 9. januara, a da bi ga na pravi način shvatili, pogotovu naše mlade generacije, moramo slijedit ovakve i slične primjere – poručio je predsjednik BORS-a Milomir Savčić,

Otvaranje Trga 9. januar i Spomen- sobe Vaso Pelagić je dokaz istinske saradnje Srbije i Srpske, ističu iz Konzulata Srbije u BiH.

– Taj odnos prije svega krasi ljubav, a ja mislim da se ljubav najbolje manifestuje davanjem. Srbija daje Srpskoj za dobrobit svih građana opština koje dobijaju pomoć – dodao je generalni konzul Srbije u BiH Vladimir Nikolić.

Vlada Srbije je za Dom zdravlja u Pelagićevu izdvojila još 130 hiljada evra, čija izgardnja će početi na jesen. Takođe, Vlada Srpske je za inftasrukturu Indsutrijske zone od 40 dunuma, već uložila oko 350 hiljada maraka.

 

 

 

 

(rtrs.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime