Djeca sa Kosova i Metohije 13. juna stižu u Brčko

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Brčko i ove godine učestvuje u projektu dolaska djece sa Kosova i Metohije.

Brčko će 13. juna ove godine biti domaćin centralnog dočeka 700 mališana sa Kosova i Metohije od kojih će njih 50 sedam dana boraviti kod porodica u Brčkom, dok će ostala djeca otputovati u druge opštine u sjeverozapadnom dijelu Republike Srpske.

Dolazak djece sa Kosova i Metohije je projekat koji već devetu godinu za redom realizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiju iz Banja Luke.

Predsjednik Srpskog Prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Brčko, Dragan Tomić, je na današnjoj konferenciji za novinare organizovanoj povodom dolaska mališana sa Kosova i Metohije u Brčko rekao da svi oni iz Brčkog koji žele da ugoste mališane sa Kosova i Metohije mogu od 17. februara da se evidentiraju u prostorijama “Prosvjete”.

“Prijave će biti otvorene mjesec dana svakog dana od osam do 14 časova gdje građani mogu doći lično i popuniti određen formular”, pojasnio je Tomić

Radi se o djeci iz siromašnih porodica sa Kosova i Metohije uzrasta od 10 do 15 godina koja će sedam dana imati priliku da se druže sa svojim prijateljima u Republici Srpskoj.

Vedrana Dragičević, saradnik “Prosvjete” Brčko kaže da ove godine, kao i prošle, “Prosvjeta” ima podršku Srpske pravoslvne crkve, a planirano je da doček djece bude organizovan u porti Hrama Uspenija Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši.

Ona je ovom prilikom pozvala sve privredne subjekte u Brčkom koji žele i mogu da se uključe i daju svoj doprinos što ugodnijem boravku djece sa Kosova i Metohije u Brčkom.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime