spot_img
spot_img

Brčko: Šef Policije uručio zlatnu policijsku značku i zahvalnicu spasiocima dječaka

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U prostorijama Policije Brčko distrikta BiH danas je upriličena svečanost povodom dodjele priznanja dvojici mladih ljudi koji su svoju hrabrost iskazali spasivši živote dvojice dječaka 14. avgusta 2022. godine.

Tim povodom šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić je na osnovu Pravilnika o dodjeli nagrada i priznanja Policije Brčko distrikta BiH uručio priznanje „Zlatna policijska značka” policijskom službeniku Jedinice specijalne policije Mirenu Ibrahimoviću i zahvalnicu građaninu Elvisu Kadiću, zbog iskazane hrabrosti i spašavanja dvojice dječaka od utapanja u rijeci Savi.

Podsjetimo da je Ibrahimović toga dana sa ostalim kolegama iz Jedinice specijalne policije bio angažovan na poslovima i zadacima obezbjeđivanja učesnika i plovila jedne manifestacije na rijeci Savi, kojom prilikom je čuo dozivanje u pomoć građana na lokalitetu naselja Ciglane. Brzim dolaskom do mjesta gdje su građani dozivali u pomoć, policijski službenik Ibrahimović je uočio da jedan građanin iz rjeke Save izvlači jedno dijete, dok je drugo dijete tonulo u vodu bez ikakvih pokreta koji bi stavili do znanja da je sposoban sam izaći iz Save. Ne oklijevajući ni trenutak policijski službenik Ibrahimović je u kompletnoj službenoj opremi skočio u vodu i uspio dijete izvući na površinu vode i iznijeti na obalu rijeke Save. Istovremeno na isti način drugog dječaka iz vode na obalu je izvukao građanin Elvis Kadić. Nakon ukazane prve pomoći, utvrđeno je da se radi o dječacima staorsti 10 i 12 godina.

Spašavanje dječaka svijetao je primjer iskazane hrabrosti i ljudskog čina policijskog službenika Ibrahimovića i građanina Elvisa Kadića. Na osnovu svega navedenog, cijeneći da je ovo događaj koji je obilježio prethodnu godinu, šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić je donio odluku da se u ime Policije, uručenjem ovih priznanja i prigodnih poklona zahvali za njihovu spremnost i požrtvovanost na spašavanju ljudskih života.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img