spot_img
spot_img

Америка окована ледом, расте број мртвих

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Америка је окована ледом. Снажна сњежна олуја која је током божићног викенда парализовала запад америчке државе Њујорк убила је најмање 27 људи, објавили су у понедјељак локални званичници, док се комуналне службе боре с откопавањем снијега који је оковао возила и куће.

Марк Полонкарз, гувернер округа Ерие, чије сједиште је у граду Бафалу, изјавио је у понедјељак да је број смртних случајева повезаних с олујом у округу скочио за 14 током ноћи и дана, што укључује случајеве људи који су пронађени у сњежним наносима, у својим аутомобилима или који су умрли од срчаних проблема услијед пухања вјетра и сњежних наноса.

Према подацима “НБЦ Неwса”, због посљедица временских непогода и арктичке хладноће која је за викенд погодила већину САД-а досад је у цијелој земљи смртно страдало најмање 60 људи, што укључује и погинуле у прометним несрећама.

Сњежна олуја на подручју Бафала, другог највећег града у држави Њујорк, сматра се најгором у посљедњих 45 година, при чему је примјера ради у тамошњем аеродрому у понедјељак ујутро измјерено 127 центиметара снијега. Већ су најавили да ће међународна лука Ниагара бити затворена најмање до сриједе.

Гувернерка Њујорка, Кати Хочул изјавила је да ће ова олуја у историју ући као “мећава 22”, рангирана као најгора сњежна олуја од 1977. године, када је погинуло око 30 људи, како пише “Јутарњи лист”.

 

 

 

 

(jutarnji.hr)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img