spot_img

Zašto je Nokia 3310 bolja od tvog telefona?

Published:

- Advertisement -

Ovo je 7 razloga zašto treba da zamenite vaš skupi smartfon za Nokia 3310 mašinu.

Aparat koji je obeležio početak novog milenijuma, mala cigla od tvrde plastike, „mišije sivo – golubije plavo“ boje, jarko zelenog ekrana i jedan od najprodavanijih telefona u istoriji. Naravno reč je o Nokia 3310 mobilnom telefonu, čije su performanse za današnje pojmove, najblaže rečeno, smešne.

Ali i pored toga ovaj mali monstrum ima nekoliko stvari na kojima bi mu i premijum modeli poput iPhone 7 i Samsung Galaxy 7 pozavideli.

Prva i verovatno najvažnija stavka je dužina trajanja baterije, koja je na starom modelu dostigla nivo legende, što se nastavlja i sa naslednikom. Mesec dana u stand-by modu ili 22 sata konstantnog razgovora je nešto što je samo san za moderne smartfone.

Iako ponuda boja kod modernih telefona nije više jednobojna, i dalje je prilično konzervativna, gde se izbor često svodi na crnu, sivu i belu sa dodatkom neke odabrane boje tipa prolećno zelena. Zato je fluorescentna limun žuta boja nove nokijice pravo osveženje koje nismo ni znali da nam treba.

Pošto su nam uzane farmerke svakodnevica, moda diktira da nam telefoni ne šire preterano džepove, a Nokia 3310, sa svojim malim dimenzijama, koja staje na dlan, je idealan dodatak bez kojeg ni jedan hipster ne bi smeo da izadje iz kuće.

Šta to iPhone 7 nema a Nokia 3310 ima? Pa 3.5 mm ulaz za slušalice, naravno. Zašto da brinete oko baterija i za slušalice ili da vas ometaju razni bežični signali. Ako nešto nije pokvareno zašto ga popravljati! To je logika kojom se vode iz finske kompanije te sa 3310 možete uživati u muzici bilo gde bilo kada i sa bilo kojim parom 3.5 mm slušalica.

Vrhunac mobilnog gejminga je počeo i završio se sa Zmijicom i to je naučno dokazana činjenica. Jednostavno ne postoji bolje, ma koliko se Pokemon GO trudio. A nova Nokia to zna i donosi nam tu istu zmijicu u malo izmenjenom ruhu. E sad, zli jezici će reći da se Zmijica može skinuti na bilo koji telefon danas, i oni nemaju pojma. Igranje zmijice na fizičkoj tastaturi Nokije je jedini pravi način da se igra najbolja igra ikada. Činjenica.

A šta to još iPhone 7 nema a Nokia ima? Oni koji su rekli podrška za micro SD kartice su u pravu, bravo, 5 bambija. Nokiji sa svojih 16 MB (da, da Megabajta) interne memorije, to proširenje definitivno treba, ali sama činjenica da ima tu opciju je već dovoljno da kažemo Nokia 2 – iPhone 0.

I, da zacementiramo razloge zašto je Nokia 3310 bolja od najskupljih smartfona, navešćemo cenu od 50 evra koja je mnogo, mnogo, mnogo, MNOGO manja od jednog Galaxy S7.

I eto, sedam razloga je dovoljno razloga zašto je Nokia 3310 bolja od vašeg glupog, pametnog telefona.

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img