spot_img

Viber predstavio samouništavajuće poruke

Published:

Korisnici Vibera konačno su dobili mogućnost slanja fotografija i videozapisa koji mogu nestati odmah nakon pregledavanja.

Snapchat je prije nekoliko godina popularizirao samouništavajuće poruke te je ova opcija postala naročito popularna među tinejdžerima koji su mogli slati “slobodnije” fotografije bez straha da će ih vidjeti druge osobe osim vlasnika telefona.

Nekoliko sekundi nakon što primite poruke, odnosno fotografije, one bi nestale s telefona tako da ih više niko ne bi mogao vidjeti – s vremenom je Snapchat postao puno više od platforme za slanje samouništavajućih poruka, dok su ovu opciju predstavile i druge kompanije i servisi, a od prije dva dana mogućnost slanja fotografija i videozapisa koji nestaju nekoliko sekundi nakon njihovog otvaranja dostupna je i na Viberu.

Nakon snimanja fotografija ili videozapisa (unutar Viberove aplikacije) u gornjem desnom ili donjem lijevom uglu pojaviće se ikona prekriženog sata putem koje korisnici mogu odabrati vrijeme nakon kojeg će se slika ili video izbrisati s telefona primatelja nakon što ih oni otvore – nakon 1, 3 ili 7 sekundi.

Iako Viber kasni s predstavljanjem ove opcije, sigurno je da će brzo postati popularna među milionima korisnika ovog servisa za komunikaciju.

Samouništavajuće poruke, odnosno “tajne poruke” kako su u ovoj kompaniji nazvali novu opciju nije jedini novitet koji je korisnicima postao dostupan s posljednjom nadogradnjom aplikacije te se sada putem Vibera slike i videozapisi mogu poslati u punoj veličini, bez smanjenja kvaliteta – potrebno je kliknuti na tri tačke koje se nalazi ispod trake za upisivanje teksta i, kada se otvore dodatne opcije, kliknuti na “Pošalji multimediju kao datoteku”.

Kako se datoteka šalje u punoj veličini, u slučaju slanja dužih videozapisa (ili više videozapisa), ako koristite mobilni internet pripazite na potrošnju internet saobraćaja, a ako primate ovakve datoteke imajte na umu da one zauzimaju puno više memorije u odnosu na klasične videozapise i fotografije koje se šalju putem ove komunikacijske platforme.

 

 

(fokus.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img