Usmrdjeli ste kuću pržeći ribu? Zagorelo vam je mlijeko? Ove trikove ćete poželiti da “uramite”!

Ponovo vam je zagorio ručak? A šta to smrdi u frižideru? Ova pitanja postaće prošlost!

Za osvježenje prostorije nakon prženja ribe, u šerpu sipajte oko litar vode, dodajte malo cimeta ili bilo kog drugog začina čiji miris volite i pustite da prokuva. Smanjite temperaturu i neka polako isparava.

- Reklama -

Ako ste frižider temeljno očistili a još uvijek se osjećaju pomješani mirisi hrane, ostavite šoljicu sa talogom od kafe par sati u frižideru. Kafu možete koristiti i za neutralisanje drugih mirisa.

Miris zagorjelog mlijeka otklonićete ako ga sipate u čistu posudu pa ga pokrijete nakvašenom čistom krpom višestruko savijenom.

Prilikom barenja ribe sipati malo mlijeka. Meso će postati bjelje, a nestaće i neprijatan miris koji se širi pri barenju ribe. Isti efekat se postiže kada se posuda prekrije krpom natopljenom sirćetom, naravno mlijeko onda ne treba dodavati.

Kada se kuva kupus, po cijelom stanu se širi neprijatan miris. Da bi se to izbjeglo, prekrijte šerpu u kojoj se kuva kupus čistom krpom natopljenom sirćetom.

Zagorio vam je pasulj. Odmah ga prospite u drugi sud i prekrijte vlažnom krpom. Posle deset minuta promjenite krpu, upiće najveći dio zagorjelog mirisa.

 

 

 

(prva.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime